Acronis Sofia: Yenilikçi Ofis Tasarımında Marka Kimliğinin Gücü

Helen Koss'un Acronis Sofia Ofis Tasarımı, Marka Kimliğini ve İnovasyonu Mekana Yansıtıyor

Acronis Sofia ofis tasarımı, Helen Koss'un liderliğindeki tasarım ekibinin, markanın etik, değer ve görsellerini mekana entegre ederek Acronis markasının özünü görsel ve mekansal olarak algılama çabasının bir sonucudur. Bu tasarım, James Terrell'in eserlerinden ilham alınarak oluşturulan dinlenme alanıyla birlikte, dünya genelindeki ofislerde uygulanan en yüksek standartları ve inovasyonları bir araya getiriyor.

Acronis Sofia ofisi, Sofya'nın en ilerici ofis binalarından biri olan NV Tower'da 5 katı kaplar. Tasarımın geliştirilmesi, küresel marka politikaları ve en yüksek bitiş, güvenlik, hijyen ve inovasyon standartları göz önünde bulundurularak gerçekleştirildi. Küresel pandemi döneminin zorluklarına rağmen, tasarımın geliştirilmesi, farklı ülkelerde ve hatta kıtalarda bulunan şirket içindeki birden çok ekip ile işbirliği ve koordinasyonla gerçekleştirildi.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, CWS-boco Deutschland GmbH'dan kendiliğinden temizlenen WC gibi hijyen alanındaki yeni gelişmeler uygulandı. HVAC teknik ekibi ile birlikte, ofise saf hava temini için bir UV arıtma sistemi entegre edildi. WC'nin tüm alanlarında fiziksel temas yoluyla bakteri yayılmasını en aza indirmek için otomatik "NO TOUCH" kapılar bulunmaktadır. Tüm içme suyu makineleri, bakteri ve virüslerden maksimum arıtma sağlayan entegre filtreler ve UV ile https://www.waterlogic.com/ 'dan alınmıştır.

Tasarlanan alanın toplam büyüklüğü 10.000 metrekaredir. Tasarım, Acronis markasının derin mavi renginin etkileyici etkisini kullanarak, ziyaretçilerin aklından çıkmayacak bir deneyim sunar. Girişte hemen Acronis'te olduğunuzu anlarsınız.

Tasarım, Ağustos 2020'de başladı ve Eylül 2021'de tamamlandı. Tasarımın geliştirilmesi, müşteri veri tabanından toplanan verilere dayalı niceliksel araştırma ve ekip ile yapılan röportajlar ve atölye çalışmalarına dayalı niteliksel araştırma temel alınarak gerçekleştirildi. Tasarım ekibi, müşterinin genel ihtiyaçlarını belirlemek için bir dizi başlangıç toplantısı gerçekleştirdi. Veriler, dünya çapında yayılmış olan müşterinin mevcut ofislerinden toplandı. Araştırma, anahtar çalışanların röportajlarını, mekanın analizini, iş akışı analizini ve mevcut şirket sitelerinden toplanan şirket/çalışan ritüellerinin analizini içeriyordu.

Tasarım sürecinde, farklı yerlerde bulunan ve şirketin farklı dikeylerini temsil eden birden çok atölyenin koordinasyonu gibi zorluklarla başa çıkıldı. Acronis Sofia ofis alanı, Sofya'nın en ilerici ofis binalarından biri olan NV Tower'da 5 katı kaplar. Helen Koss Interiors, şirketin marka kimliğine dayalı bir ofis tasarımı geliştirmekle görevlendirildi. Düzenin ve tasarımın geliştirilmesi, dünya çapında bulunan şirket içindeki birden çok ekip ile çevrimiçi atölyeler aracılığıyla gerçekleştirildi. Tasarım ekibi, en yüksek bitiş standartlarını, güvenlik özelliklerini, hijyen ve inovasyonu uyguladı. Dinlenme ve işbirliği alanlarında aydınlatma için James Turrell'in büyüleyici eserlerinden ilham alındı.

Acronis Sofia ofis tasarımı, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmek için saygı duyulur, onlar tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Helen Koss
Görsel Kredileri: Alexandar Novoselski
Proje Ekibi Üyeleri: Helen Koss, Velislava Panayotova, Cvetelina Mitkova
Proje Adı: Acronis Sofia
Proje Müşterisi: Helen Koss


Acronis Sofia IMG #2
Acronis Sofia IMG #3
Acronis Sofia IMG #4
Acronis Sofia IMG #5
Acronis Sofia IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun