W Chengdu: Glyph Design Studio'nun Olağanüstü Otel Tasarımı

Chengdu'nun Benzersiz Karakterini Yansıtan, Sinematik ve Duyusal Bir Otel Deneyimi

Chengdu'nun doğal çevresinin ve halkının eşsiz, rahat, neşeli ve açık fikirli karakterlerinin özünü yakalamak için "Du'titude" adlı bir kelime yaratıldı. Glyph Design Studio, Chengdu'nun günlük yaşamda tiyatral sanatları kutlayan maceracı ve keskin bir merakı tasarladı.

W Chengdu otel tasarımının ilham kaynağı, sofistike ve duygusal bir atmosferle dolu, bol miktarda oyun alanı sunan özel unsurlardır. Taş seçiminden, ölçekli Shu Brocade duvar grafiklerine, geniş asılı metal ağların dramatik perde hareketlerini yansıtmasına kadar her ayrıntı özenle düşünülmüştür. Tasarım, duyusal uyarılma, dokunma ve malzeme keşfi yoluyla halkın katılımını teşvik eder. Bu sayede hem misafirler hem de yerel halk, Chengdu'nun en iyisini W Chengdu'da deneyimleyebilir.

Otel odalarının tasarımı, yerel tiyatrolardaki Bian Lian performanslarının soyut bir kavramından çizilmiştir. Gizemli ve dönüşüm yönleri büyütülmüştür. Yatak başlığındaki süper grafik, ön taraftaki dokulu akrilik paneller tarafından canlandırılır ve lenticular baskıya benzer bir etki yaratır. Bian Lian maskeleri için yaygın olarak kullanılan formlar ve şekiller, odaların genelinde organik şekillere dönüştürülmüştür.

W Chengdu, Chengdu'nun enerjisini, dichroic cam gibi malzemelerle canlı renklerle kutlarken, taş ve ahşapta nötr tonlar arasında görsel ve dokunsal bir yolculuk sunar. Dichroic camın renk değiştiren özellikleri, ışık değişikliklerini yansıtır ve misafirler, ışıltılı renk efektleriyle büyülenir. Oda, parlak sarı ile vurgulanan yumuşak tonların bir paletini birleştirir. Sarı, hırslılığı ve soğukkanlılığı simgeler - W'nin hayat dolu zihniyeti için mükemmel bir uyum.

Proje, toplamda 26800 metrekareyi kapsar. Çalışma kapsamı, 5 seviyede genişleyen genel alanları ve yaklaşık 297 misafir odası ve süiti içerir. Tasarım, Chengdu'nun doğal çevresinin ve halkının eşsiz, rahat, neşeli ve açık fikirli karakterlerinin özünü yakalamak için "Du'titude" adlı bir kelime yaratıldı.

W Chengdu, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Altın A' Design Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü, öne çıkan ve trend belirleyen yaratımlara verilir. Bu ödül, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirler için verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Glyph Design Studio
Görsel Kredileri: Photographer : Ray Fang
Proje Ekibi Üyeleri: Gary Chan, Polly Chan, Marion Liu, Vicky Lo, Erica Cheung, Bora Yang, Ayako Sugino, Teresa Leung, Raymond Chan, Vanassa Chan, Carol Yeung, Ivy Choi, Yao Xu
Proje Adı: W Chengdu
Proje Müşterisi: Glyph Design Studio


W Chengdu IMG #2
W Chengdu IMG #3
W Chengdu IMG #4
W Chengdu IMG #5
W Chengdu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun