"Into the Ink": Modern ve Şık Bir Yaşam Alanı

Tasarımcı Jia Ru Chen'in Yaratıcı Dokunuşlarıyla Evinizde Sıra Dışı Bir Atmosfer

Modern stilin temel alındığı bu tasarımda, mermer damarları, tavan çizgileri, aydınlatma ve koyu ahşap taneleri ile bir akıcılık hissi yaratılıyor. Siyah, gri ve beyaz, çeşitli dokuların medyası aracılığıyla birikerek mekanın derinliğini değerlendiriyor. Girişten oturma/yemek odasına kadar akıcı bir geçiş sağlanıyor ve dengeli bir renk paleti kullanılıyor.

Tasarımcı Jia Ru Chen, "Into the Ink" adlı bu projede, orijinal duruma uyum sağlamak yerine tavanı alçaltmayı tercih etmiştir. Ortak alanın kirişlerinden geçen siyah-beyaz çizgiler ve gömme aydınlatma tasarımı kullanılmıştır. Bu, sadece yukarıdaki daha alçak kirişlerin yarattığı boğucu atmosferi çözmekle kalmaz, aynı zamanda sakinleri akış boyunca yönlendiren bir ipucu olarak hizmet eder ve dolaylı aydınlatma ile mekansal estetiği artırır.

Projede modern stil temel alınmış ve mermer damarları, tavan çizgileri, aydınlatma ve koyu ahşap taneleri ile bir akıcılık hissi yaratılmıştır. Siyah, gri ve beyaz, çeşitli dokuların medyası aracılığıyla birikerek mekanın derinliğini değerlendirir. Girişten oturma/yemek odasına kadar akıcı bir geçiş sağlanır ve dengeli bir renk paleti kullanılır. Bu, dinamik atmosferi ile birlikte, kişilikli bir şıklığa dönüşür.

Projenin gerçekleştirilmesi sürecinde, iki çocuğun büyük bir depolama alanına ihtiyacı olduğu göz önünde bulundurulmuştur. Tasarımcı, sistem dolaplarında gömme gizli kollar uygulayarak düzgünlüğü artırmış ve karmaşık ve dolu bir görünüm hissini azaltmıştır. Çok katmanlı ve kısmen açık raflı tasarım, siyah ve ahşap taneleri ile birleştirilmiş ve dolapların üzerindeki gri aynalar, yansıtıcı etkisi ile mekanı genişletmiştir.

Proje, kullanıcıların ihtiyaçlarına dayalı olarak tasarlanmıştır. Mutfak, yemek odası ve oturma odası dahil olmak üzere tüm ortak alan, genç çiftlerin çocuklarına engeller olmadan bakmalarını, birbirleriyle kolayca etkileşim kurmalarını sağlar. Düzenleme, işlevsel alanları birbirine bağlar, güneş ışığını genişletir ve havalandırmayı artırır, aynı zamanda tüm aile üyelerini bir araya getirir.

Proje, 124 metrekarelik bir alana sahiptir ve 2021 yılında Taiwan'ın Hsinchu şehrinde tamamlanmıştır. Mermer damarları, dağ sırtı gibi yukarı ve aşağı doğru akar ve tavan üzerinde uygulanan lineer tasarımla yankılanır. TV duvarının altındaki çukur kısım, eşyaları saklama ve yerleştirme alanı sunar, sanki dağın eteklerinde şafak söküyormuş gibi hafifçe parlar. Sembolik dağ, evde oturur ve aileyi yolda korur.

"Into the Ink" projesi, 2022 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve en iyi uygulamaları entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jia Ru Chen
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer CHIU CHUANG-CHIEH, Into The Ink, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Jia-Ru Chen Designer: Te-Chih Lo
Proje Adı: Into the Ink
Proje Müşterisi: Jia Ru Chen


Into the Ink IMG #2
Into the Ink IMG #3
Into the Ink IMG #4
Into the Ink IMG #5
Into the Ink IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun