Reyhan Tuncer'in "Prints" Koleksiyonu: Dünyaya İz Bırakan Tasarım

Endangered Hayvanların İzlerini Taşıyan, Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Sofra Ürünleri

Reyhan Tuncer tarafından tasarlanan "Prints" koleksiyonu, tehdit altındaki hayvanların izlerini taşıyan, 100% geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen bir sofra ürünleri serisidir. Bu koleksiyon, dünyaya karbon ayak izimizi azaltma ve doğayla daha uyumlu bir yaşam sürme hedefiyle oluşturulmuştur.

Prints koleksiyonunun her bir parçası, tehdit altındaki türlerin kuyruk ve ayak izlerinden ilham alarak tasarlanmıştır. Her bir Prints ürünü ile masaya konulduğunda, geleceği tehlike altında olan canlılara dikkat çekmek ve onların dünyada bir iz daha bırakmalarını sağlamak mümkün olmaktadır.

Prints by Bonna ürünleri, Bonna'nın doğal kaynakların kullanımında verimlilik ve üretimde sürdürülebilirlik anlayışı çerçevesinde, %100 geri dönüştürülmüş endüstriyel atıktan üretilmektedir. Bonna, gezegenimizin kaynaklarını israf etmeden ürettiği bu ürünlerle sizleri de bu dönüşüme katılmaya davet ediyor.

Ürünler, %100 geri dönüştürülmüş endüstriyel atık kullanılarak basınç kalıp tekniği ile üretilmiştir. Ürünlerin boyutları ise 230mmx25mm, 270mmx25mm, 240mmx35mm, 160mmx60mm ve 110mmx50mm'dir.

Proje, 2021 kışında İstanbul, Türkiye'de başlamıştır. Ürün ailesindeki her hayvan izinin bir anlamı vardır: Kara Rhino, Dünya'nın en eski memeli türlerinden biri olan ve bugün sadece 3000 bireyi kalan gergedan ailesi; Turna, Dünya'da 15 türü bulunan ve Türkiye'de iki türü yaşayan turna; Hipopotamlar, ağırlığı 4500 kilograma ulaşabilen ve fillerden sonra Dünya'da yaşayan en ağır kara memelileri ve Mavi Balina, uzunluğu 33 metreye ve ağırlığı 200 tona ulaşabilen ve gezegenimizde yaşamış en büyük memeli olan mavi balina; Türkiye'nin biyoçeşitlilik açısından en önemli türlerinden biri olan ve ülkemizde tahmini 500 üyesi kalan karaca.

Karbon ayak izimizi azaltmak önceliğimizdir. Bugünün tüketim çılgınlığında birçok insanın bu konuyu görmezden geldiğinin de farkındayız. Bir marka olarak, bu konuda insanları etkileyebileceğimizi düşünerek, endüstriyel atıklardan %100 geri dönüştürdüğümüz malzemelerden bir ürün ailesi üretmeyi hedefledik. Burada kullanılan malzeme sağlığa zararlı değildir, ürün bulaşık makinesinde yıkanmaya uygundur ve yüzeyi çizilmelere karşı dayanıklıdır.

Prints koleksiyonu, düz servis tabakları, kâseler, derin tabaklar ve fincanlardan oluşmaktadır. Her bir Prints ürünü ile masaya konulduğunda, geleceği tehlike altında olan canlılara dikkat çekmek ve onların dünyada yeni bir iz bırakmalarını sağlamak mümkün olmaktadır. Vücut tablolarında kullanılan renklerden ve el yapımı çömlekten ilham alınarak doğal bir sunum düzenlemek hedeflenmiştir.

Prints koleksiyonu, 2023 yılında A' Bakeware, Tableware, Drinkware ve Cookware Design Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülmüştür. Demir A' Design Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ahmet Osman PEKER
Görsel Kredileri: Collaboration with WWF Türkiye
Proje Ekibi Üyeleri: Reyhan Tuncer
Proje Adı: Prints
Proje Müşterisi: Ahmet Osman PEKER


Prints  IMG #2
Prints  IMG #3
Prints  IMG #4
Prints  IMG #5
Prints  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun