Medicapsule: Her Durumda Sağlığınızı İzleyen Devrim Niteliğinde Bir Tıbbi Test Kiti

Jiannan Wang tarafından tasarlanan Medicapsule, günlük yaşamın her anında sağlığınızı izlemenizi sağlayan çok senaryolu bir tıbbi test kitidir.

Herkesin yoğun ve karmaşık bir dünyada yaşam mücadelesi verdiği ve sağlıklarını ihmal ettikleri bir dönemde, Medicapsule, sağlık durumlarını izlemek için bir çözüm sunuyor. Bu devrim niteliğindeki tasarım, tıbbi test cihazlarını bir araya getirerek, kullanıcıların sağlıklarını hem iç mekan hem de dış mekan ortamlarında izlemelerini sağlıyor.

Medicapsule, bir dizi tıbbi testi tek bir üründe birleştirerek, kullanıcıların sağlıklarını sürekli olarak izlemelerini sağlar. Saat modülü, kan oksijen seviyesi, nabız hızı ve diğer parametrelerin sürekli izlenmesi için bir saat bandına takılabilir. Ayrıca, kan oksijen seviyesi, kan basıncı, elektrokardiyogram, sıcaklık, kan şekeri ve yağ seviyelerini profesyonel bir şekilde test etmek için farklı beyaz test modülleri içine manyetik olarak takılabilir. Tüm veriler, akıllı analiz için saat modülüne toplanır.

Medicapsule, mevcut teknolojileri kullanarak, kullanıcıların sağlıklarını çoklu senaryolarda izlemelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Kan oksijen ve basınç test modülü gibi her bir test modülü, piyasada mevcut olan olgun teknolojileri kullanır. Tasarımın değeri, yeni bir teknoloji geliştirmekten ziyade, bir sağlık arkadaşı olması ve insanların sağlıklarını çoklu senaryolarda izlemelerine yardımcı olmasıdır.

Medicapsule, tüm bileşenleri içeren kapsülün boyutu 230mm x 200mm x 60mm, saat modülünün çapı 48mm ve yüksekliği 15mm'dir. Bu boyutlar, tüm test bileşenlerinin ve PCB mekanik parçalarının ilgili test modülüne sığması ve tüm kapsülün hafif kalması için dikkatlice hesaplanmıştır.

Medicapsule, kullanıcıların kan oksijen seviyesini ve nabız hızını sürekli olarak izlemek için bir bandına takılabilecekleri veya profesyonel testler için farklı beyaz modüllere takılabilecekleri bir saat modülüne sahiptir. Kullanıcıların geçmişi kontrol etmek için, saat modülünün dış halkasını bir karıştırma düğmesi gibi çevirmeleri yeterlidir. Kullanıcı eve döndüğünde, saat modülünü kapsüle takarak şarj eder ve kapsül, rutin bir test alarmı olduğunda sesli bir uyarı verir.

Medicapsule, Mart 2022'de Çin'in Hunan eyaletindeki Changsha'da başlayan bir projedir. Bu, insanların sağlıklarını düzenli olarak kontrol etmelerine yardımcı olmak için daha uyumlu bir yol araştırmak üzere yeni bir proje ve yeni bir yön oluşturur.

Medicapsule, 2023 A' Idea and Conceptual Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, memnuniyet ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Liang Zhang, Jiannan Wang
Görsel Kredileri: #1: Creator Jiannan Wang, MediCapsule, 2022. #2: Creator Jiannan Wang, MediCapsule, 2022. #3: Creator Jiannan Wang, MediCapsule, 2022. #4: Creator Jiannan Wang, MediCapsule, 2022. #5: Creator Jiannan Wang, MediCapsule, 2022. Video Credits: Creator Jiannan Wang, MediCapsule, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Liang Zhang, Jiannan Wang
Proje Adı: MediCapsule
Proje Müşterisi: Liang Zhang, Jiannan Wang


MediCapsule IMG #2
MediCapsule IMG #3
MediCapsule IMG #4
MediCapsule IMG #5
MediCapsule IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun