Yun Yun Hung'dan Seyahat İçin Espresso Makinesi: La Espresso

Evdeki Kahve Deneyimini Seyahate Taşıyan Yenilikçi Tasarım

Yun Yun Hung, seyahat sever kahve tutkunları için özel bir espresso makinesi tasarladı. La Espresso, kahve yapım sürecinin tüm aşamalarını bir araya getiren taşınabilir bir kahve seti.

La Espresso'nun tasarımı, espresso kahvenin simgesi olan demleme sapını kahve yapımına entegre ederek kullanıcılara evde kahve yapma hissi veriyor. Kahve tutkunları, evde kahve yapma deneyimini seyahatlerinde de yaşayabiliyorlar. Bu tasarımın öne çıkan özelliği, demleme sapının, ekstraksiyon için bir kuvvet noktası haline gelmesi ve her kahve yapım setini koruyan özel kahve seyahat saklama çantasıdır.

La Espresso, geleneksel espresso makinelerinin aksine taşınabilir bir yapıya sahip. Elektriksiz bir espresso makinesi yapısına sahip olan bu tasarım, ısıtma, çekirdek öğütme, ekstraksiyon ve köpürtme dahil olmak üzere tüm demleme kahve süreçlerini birleştiriyor. Böylece kahve severler, evdeki kahve deneyimini seyahatlerinde de yaşayabiliyorlar.

La Espresso, paslanmaz çelik, metal, çinko alaşımı ve kauçuktan üretilmiştir. Boyutları ise şu şekildedir: Öğütücü+sap: 265X64x129(mm), Espresso Makinesi+sap: 212X64x180X(mm), Süt köpürtme kabı: 78x113x67(mm), Taşınabilir gaz ocak: 212x64x69x(mm).

La Espresso'nun kullanımı oldukça basittir. Öncelikle kahve platformunu alıp kahve aletlerini yerleştiriyorsunuz. Ardından sıcak suyu ısıtmaya başlıyor, silindiri önceden ısıtıyor ve ekstraksiyonu gerçekleştiriyorsunuz. Kahve çekirdeklerini hızlıca öğütüp tozu tepsiye yayıyor ve sıkıştırıyorsunuz. Kahve tozu diski üzerine tepsinin ve ekstraksiyon aletinin birleşimini gerçekleştiriyorsunuz. Silindir sıcak suyu alıyor ve birkaç saniye bekliyor, ardından pistonu ve kuvvet sapını ekliyor, basınçı sabitliyor ve kolayca 20-35 saniye ekstraksiyon gerçekleştiriyorsunuz. Son olarak sütü ısıtıp köpürtüyorsunuz ve keyifli bir kahvenin tadını çıkarıyorsunuz.

La Espresso tasarımı, 2020 Kasım'da Taipei'de başladı ve 2022'de A' Bakeware, Tableware, Drinkware ve Cookware Design Ödülü'nü kazandı. Bu ödül, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YUN-YUN HUNG
Görsel Kredileri: YUN-YUN HUNG
Proje Ekibi Üyeleri: HUNG,YUN-YUN
Proje Adı: La Espresso
Proje Müşterisi: YUN-YUN HUNG


La Espresso IMG #2
La Espresso IMG #3
La Espresso IMG #4
La Espresso IMG #5
La Espresso IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun