Oyunun Keyfini Çıkaran Tasarım: Joy of Playing

SQUARED Tarafından Oluşturulan Marka Kimliği: Balin

Balin, çocuklara aktif oyunun sağlıklı bir şekilde teşvik edilmesi, sosyal ve duygusal becerilerin geliştirilmesi ve çevre bilincinin eğlenceli bir oyun deneyimi aracılığıyla oluşturulması amacıyla hizmet veren bir markadır. SQUARED tarafından geliştirilen marka kimliği, bu amaç ve değerlerle uyumlu bir görünüm ve his sunar.

Balin, eğitici, ilham verici ve keyifli oyuncaklar sunan bir markadır. SQUARED, markanın tüm iletişim yönlerini geliştirdi: Logolarının ve marka varlıklarının tasarımından, oyuncaklarının ve karakterlerinin renklerine ve şekillerine kadar her şeyi. Daha sonra, bu karakterleri bir dizi büyüleyici illüstrasyonla hayata geçirdik. Her karakterin bir adı ve arkasında bir hikayesi vardır, bu da çocuklarla duygusal bir bağlantı kurmaya yardımcı olur.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, oyuncakların üretimi ve markalaşma ve paketleme için kullanılan tüm malzemeler, en yüksek kalitede sürdürülebilir, zararsız ve geri dönüştürülebilir malzemelerden seçildi. Kullanılan malzemeler arasında ahşap, kontrplak, zararsız su ve bitki bazlı boyalar, kağıt, organik pamuk bulunmaktadır.

Tasarımın farklı kılan özelliklerinden biri, her oyuncak karakterinin bir adı ve arkasında bir hikaye olmasıdır. Bu, çocuklarla duygusal bir bağlantı kurmaya yardımcı olur. Karakterler daha sonra bir dizi büyüleyici suluboya illüstrasyonla hayata geçirilir.

Tasarım süreci, 2020'nin ortalarında başladı ve 2021'in sonlarında tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, tasarıma dayalı olmaktan çok, markanın amacıyla ilgili bazı konuları keşfetti: Aktif Oyun ve çocuklar üzerindeki fiziksel, bilişsel ve duygusal faydaları; Sosyal Farkındalık ve çevresel konular hakkında bilgiyi oyun deneyimi aracılığıyla nasıl teşvik edebileceğimiz, Duygusal Zeka ve günümüz çocuklarının eksik olan sosyal ve duygusal becerilerinin önemi.

Tasarım sürecindeki en büyük zorluk, minimalizm, düz şekiller, sınırlı bir renk şeması ve aynı zamanda ürünlerin ve kimliğin pozitif, çocuklara hitap eden görünümü ve sevimliliği arasında bir denge sağlamaktı.

Balin, eğitici, ilham verici ve keyifli oyuncaklar sunan bir markadır. Amaçları, sağlıklı aktif oyunu teşvik etmek, sosyal ve duygusal becerileri geliştirmek ve çevre bilincini eğlenceli bir oyun deneyimi aracılığıyla oluşturmaktır. Tasarım ekibi, markanın tüm iletişim yönlerini geliştirdi: Logolarının ve marka varlıklarının tasarımından, oyuncaklarının ve karakterlerinin renklerine ve şekillerine kadar her şeyi. Daha sonra, bu karakterleri bir dizi büyüleyici illüstrasyonla hayata geçirdiler. Her karakterin bir adı ve arkasında bir hikaye vardır, bu da çocuklarla duygusal bir bağlantı kurmaya yardımcı olur.

Bu tasarım, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yana Okoliyska
Görsel Kredileri: Yana Okoliyska
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director - Yana Okoliyska
Proje Adı: Joy of Playing
Proje Müşterisi: Yana Okoliyska


Joy of Playing IMG #2
Joy of Playing IMG #3
Joy of Playing IMG #4
Joy of Playing IMG #5
Joy of Playing IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun