Zilong Chen ve Chao Yang'ın Tasarladığı Crcrta: Radyo ve Televizyon Sanatı için Yenilikçi Bir Kurumsal Kimlik

2022 A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nün Bronz sahibi olan bu tasarım, radyo ve televizyon sanatının özünü yansıtıyor.

Zilong Chen ve Chao Yang tarafından tasarlanan Crcrta, Çin Radyo ve Televizyon Sanatı Araştırma Merkezi'nin (CRCRTA) kurumsal kimliğini oluşturuyor. Tasarım, televizyonun üç ana rengi olan kırmızı, yeşil ve mavi üzerine kurulu ve radyo-televizyon sanat endüstrisini temsil eden sembollerden oluşuyor.

2021 yılında kurulan CRCRTA, hükümetin bir bölümüdür ve bir görsel imaj tasarlamaya ihtiyaç duymaktadır. CRCRTA, TV sanatı değişimini güçlendirmek, akademik araştırmaları derinleştirmek ve eserlerin manevi içeriğini ilerletmek için pozitif bir liderlik rolü oynar. Bu nedenle, tasarımın bu özellikleri yansıtması gerekmektedir.

Tasarım, üç geometrik şekilden oluşan bir kamera sembolüdür. İki dikdörtgen, radyo ve televizyon sanat endüstrisindeki filtreleri ve kağıtları temsil ederken, üçgen lensleri veya hoparlörleri temsil eder. İşaretlerin ve kelimelerin entegrasyonu, sürrealizmin görsel hissi, aynı zamanda film ve televizyon sanatının montaj tekniğidir.

Logo, grafikler ve metnin bir kombinasyonunu kullanır. Aynı zamanda, "CRCRTA"nın grafiklerden soldan sağa doğru geçmesi, iletişim kavramını yansıtır ve radyo ve televizyon sanatının entegrasyonu ile bir marka imajını gerçekleştirir.

Tasarımın teknik özelliklerine gelince, bu görsel tasarımın sabit bir boyutu yoktur ve medyanın ve ambalajın boyutuna göre kullanılabilir. Tasarımın anahtar kelimeleri ise; Görsel Kimlik, Logo Tasarımı, Markalaşma, Radyo, TV Sanatı, Araştırma Merkezi'dir.

Proje, 2021 yılında Zhejiang Eyaleti, Hangzhou'da başladı ve 2021 Aralık ayında tamamlandı. Tasarımın başarısı, radyo ve televizyon sanatının özlü grafik ifadesine, endüstrinin özelliklerini ve çalışma içeriğini anlamaya bağlıdır. Tüm logo, televizyon sanat eserlerinin sergilenmesi, literatür verilerinin düzenlenmesi ve bilim ve sanat araştırmasının yoluyla CRCRTA'nın çok boyutlu kültürel yayılımını gerçekleştirmesinin önemli işlevini gösterir.

2022 A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nün Bronz sahibi olan bu tasarım, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesini iyileştiren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı bir tasarımdır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chen Zilong
Görsel Kredileri: Chen Zilong
Proje Ekibi Üyeleri: Designer:Chen Zilong and Creative Director:Yang Chao
Proje Adı: CRCRTA
Proje Müşterisi: Chen Zilong


CRCRTA IMG #2
CRCRTA IMG #3
CRCRTA IMG #4
CRCRTA IMG #5
CRCRTA IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun