Müziği Görebilir misiniz? Brand Bar Communications'dan Dinamik Kimlik Tasarımı

Orkestra repertuvarındaki bir müzik parçasından esinlenen yepyeni bir müzik dili ve tasarım konsepti

Brand Bar Communications tarafından tasarlanan "Müziği Görebilir misiniz?" projesi, müziği görselleştirmeyi amaçlayan dinamik bir kimlik tasarımıdır. Bu tasarım, orkestra üyelerinin kendi kişiselleştirilmiş logolarını oluşturmalarına olanak sağlar ve hatta seyircinin de kimlik yenileme sürecinin aktif bir parçası olmasına imkan verir.

Brand Bar Communications ekibi, oda orkestrasının markasını canlandırmayı hedefleyen müzik odaklı bu dinamik kimliği tasarladı. Ekip, herhangi bir melodinin belirlenen kurallar dahilinde görselleştirilebileceği alternatif bir müzik dili icat etti. Bu kimlik, orkestra üyelerinin kendi kişiselleştirilmiş logolarını oluşturmalarına olanak sağlar. Dahası, özel olarak geliştirilmiş bir logo tasarım uygulaması sayesinde, seyirci de kimlik yenileme sürecinin aktif bir parçası olabilir.

Yeni marka kimliği, orkestranın web sitesinin ve diğer dijital kanallarının tamamen yeniden tasarlanmasıyla tanıtıldı ve ardından "Müziği görebilir misiniz?" adlı açık hava ve çevrimiçi kampanyalarla tanıtıldı. Yeni kimliği başlatan iletişim konsepti, artık müziğin duyulabileceği, hissedilebileceği ve aynı zamanda görülebileceğini vurguladı. Taktiksel PR faaliyetleri, logo oluşturucu uygulama için farkındalığı daha da artırdı.

Proje, László Herbszt, Attila Simon, Gyula Halász, Dániel Zelenák, Bianka Földi, Boglárka Izsáki, Kata Fodor ve Péter Fülöp gibi isimlerden oluşan bir ekip tarafından hayata geçirildi. Bu tasarım, Franz Liszt Oda Orkestrası için yaratılan müzik odaklı dinamik bir marka kimliği olup, orkestranın görsel görünümünü canlandırmayı hedefliyor.

Brand Bar Communications'ın bu tasarımı, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede kalite ve yenilikçilik gösteren tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.

Yeni kimlik, Şubat ayında Macaristan'da yayınlandı. Bu tasarımın eşsiz özellikleri, her bir orkestra üyesinin repertuvarlarındaki favori parçalarına bağlı olarak kendi kişiselleştirilmiş logolarını oluşturabilmelerini sağlaması ve özel olarak geliştirilmiş bir logo tasarım uygulaması sayesinde seyircinin de kimlik yenileme sürecinin aktif bir parçası olabilmesidir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Brand Bar Communications
Görsel Kredileri: Brand Bar Communications
Proje Ekibi Üyeleri: Creators: Name: László Herbszt Title: Art Director Name: Attila Simon Title: Creative Director Name: Gyula Halász Title: co-creative director Name: Dániel Zelenák Title: Music Consultant Name: Bianka Földi Title: Senior Designer Name: Boglárka Izsáki Title: Project Manager Name: Kata Fodor Title: Project Manager Name: Péter Fülöp Title: Lead Developer - Datalytix Solutions
Proje Adı: Can You See the Music
Proje Müşterisi: Brand Bar Communications


Can You See the Music IMG #2
Can You See the Music IMG #3
Can You See the Music IMG #4
Can You See the Music IMG #5
Can You See the Music IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun