Dagang Blok: Youking Design Tarafından Yaratılan Çevre Grafikleri

Yeni Bir Şehir İnşasında Detay Deneyim Tasarımının Önemi

Guangzhou, Nansha Bölgesi'nin bir bileşeni olan Dagang Blok, yeni şehir inşasında akıllı bir üretim üssü olarak tanımlanmıştır. Youking Design, bu yeni şehir tanımını karşılayan bir logo tasarladı ve çeşitli kentsel tesisler ve ekipmanlara uygulanacak yardımcı çevre grafiklerini genişletti. Bu tasarım, tüm kentsel alanın görsel imajını optimize ederken, projenin çevresel görsel etkisini de artırıyor.

Yeni bir kentsel inşa olan bu proje, birçok altyapının inşa edildiği bir durumda. Tasarımcı, mükemmel bir görsel sistem aracılığıyla şehrin görsel imajını optimize etmeyi ve bu görsel imajı şehirdeki çeşitli detaylı tesislere, otobüs durakları, durak direkleri, zeminler, menhol kapakları gibi, uygulamayı hedefliyor. Bu, tüm şehir için daha iyi bir görsel etki sağlar. Tasarımcı ayrıca tasarımda çeşitli kentsel detayları yeniden optimize etmeye çalışıyor, daha yüksek kaliteli bir kullanım etkisi elde ediyor.

Projenin gerçekleştirilmesi, paslanmaz çelik ve boyama işlemi kullanılarak yapıldı. Teknik özellikler, çeşitli boyutlarda yapıları içerir ve tasarım, kentsel detay deneyim tasarımı, tabelalar, grafikler, vizyon ve logo tasarımı gibi anahtar kelimelerle etiketlendi. Tasarım ekibi, Zhong Cheng, Lang Shangfei ve Feng Kexin gibi tasarımcıları içeriyor.

Yeni halka açık tesislerin kurulması, ziyaretçilerin çevresel deneyim duygusunu artırabilir ve kentsel çevre üzerinde daha derin bir izlenim yaratabilir. İnsanların geçim olanaklarının iyileştirilmesi, belediye tesisleri ve imaj sisteminin birleştirilmesi, maliyetleri düşürür ve bölgesel imajı iyileştirir. Proje, Shenzhen'de Mayıs 2022'de tasarlandı.

Yeni kentsel inşa nedeniyle, altta yatan bir kentsel kültür yok. Alanın tanımına dayanarak, tasarımın şehir ve insanların kullanım alışkanlıklarıyla daha uyumlu hale gelmesi için tasarımcılar, çeşitli senaryoları sürekli olarak keşfeder, insanların çevredeki davranışlarını gözlemler ve seyahat için etkili dönüşüm planlarını tarar: görüntüleri desenlere dönüştürür ve onları şehre uygular.

2023'te A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eder, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Be Genius Design
Görsel Kredileri: Photo # 1: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 2: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 3: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 4: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Photo # 5: Photographer Lang Shangfei, Zhong Cheng, 2022. Video Credits: Zhong Cheng, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Zhong Cheng, Designer: Lang Shangfei, Designer: Feng Kexin
Proje Adı: Dagang Block
Proje Müşterisi: Be Genius Design


Dagang Block IMG #2
Dagang Block IMG #3
Dagang Block IMG #4
Dagang Block IMG #5
Dagang Block IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun