Karloca: Doğanın Güzelliği ve Yüksek Kaliteyi Buluşturan Otel Tasarımı

Zoltan Madosfalvi ve Tamas Vekony İmzalı Karloca, İş İnsanları ve Aileler İçin İdeal Bir Konferans ve Wellness Merkezi

Doğanın güzelliğini kullanarak misafirlerin hoş bir ortamda rahatlayabileceği bir otel yaratma fikriyle yola çıkan tasarımcılar Zoltan Madosfalvi ve Tamas Vekony, Karloca adını verdikleri bu projede yüksek kaliteli malzemeler kullanmışlar.

Projedeki ana hedef, iş insanları ve aileler için uygun bir konferans ve wellness merkezi oluşturmaktı. Topluluk işlevleri, her bir alanın sınırlarının kullanılan malzemenin ince değişiklikleriyle belirtildiği organik bir akışa sahip geniş bir alanda yer alıyor. Otelin lobisinde, bir mekana yerleştirilmiş heykel gibi bir kitle bulunuyor. İşlevsel olarak bu yer bir Türk kafe olarak hizmet veriyor ve yerel tarihi geçmişi bir tasarım konseptine gömülü olarak simgelemek için oluşturulmuştur.

Planlama sürecinde, Lima Mimarlık ve İç Mimarlık'ın İngiliz Standartları Enstitüsü'nün ISO sertifikasına dayanarak BIM teknolojisi uygulandı. Doğal çevreye uygun olması için öncelikle ham ve yerel malzemeler kullanıldı, bu da binanın dış kaplamasına yansıdı. Otelin yansıması ve ambiyansı, yalnızca yüksek kaliteli malzemelerin kullanılması, doğal renkler ve şekillerle birlikte doğaya yakın bir dünyaya uygun olarak tasarlandı.

Binanın tüm işlevleri (wellness, lobi, bar, sauna dünyası, odalar vb.) içeren 7 katı bulunuyor. Net alanı 15.000 m2'dir. Otelin lobisi, burada kalan iş insanlarının ara sıra toplantılarını ve müşteri kabullerini bile burada yapabilecekleri bir buluşma noktası olarak işlev görmesi talebiyle tasarlandı.

Binanın kalitesini daha da yükseltmek için doğru, yüksek kaliteli malzemeleri bulmak çok önemliydi. Karloca Otel'in mimari düzeni ve iç tasarım planını oluşturmak için verilen özet, otelin Sırbistan'ın kırsal bir bölgesine inşa edileceğini belirtti. Otel, gelecekteki otel misafirlerinin beklentilerine hizmet etmek üzere tasarlanmış özel özellikler ve hizmetler içeriyor, örneğin bir şarap deposu, bir Türk kafe veya Sırp tarihi ve manzarasına uygun bir hamam. Binanın dış kaplaması, otantik manzarayla eşleşmesi için ham ve doğaya yakın malzemeler kullanıyor.

Karloca, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zoltan Madosfalvi
Görsel Kredileri: Zoltan Madosfalvi
Proje Ekibi Üyeleri: CEO: Zoltan Madosfalvi Leading architect and project manager: Tamas Vekony Architect designer: Barbara Baranyai
Proje Adı: Karloca
Proje Müşterisi: Zoltan Madosfalvi


Karloca  IMG #2
Karloca  IMG #3
Karloca  IMG #4
Karloca  IMG #5
Karloca  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun