Nature Canvas: Doğanın İçinde Yaşam Sanatı

Hsin Hung Wu'nun Doğa İle Bütünleşen Satış Merkezi Tasarımı

Doğayı kucaklama ve onunla yaşama ilhamıyla oluşturulan bu tasarım, modern insanın basit yaşam durumuna dönüşünü simgeliyor. Avustralya'nın Uluru (Ayers Rock) kaya oluşumundan esinlenen tasarım, evin istikrar ve güvenilirliğini sembolize ediyor.

Doğanın içinde yaşamak fikrini simgeleyen bir pazarlama merkezi tasarlamak için fırsat yakalayan tasarımcı, yapıyı buz gibi bir beton kütlesi şeklinde değil, insanlık anlamı ve doğal yeşilliği içeren bir alan olarak tasarlamış. Bina, fiber çimento levha ile kaplanmış ve büyük bir taş şekli oluşturarak mağarada yaşama imajını vermiştir. Yüzey, kaya yüzeyini taklit eden seramik boya ile boyanmıştır. Bu boya, hava koşullarına ve kirliliğe karşı dayanıklıdır. Büyük ölçekli saf beyaz bina, bir tuval gibi dururken, doğa onun ressamıdır. Güneş ışığı projeksiyonu ile hassas bir şekilde ışık ve gölge çizilmiştir.

Toplamda 495.86 metrekarelik bir alanı kaplayan bu tasarım, Uluru'nun arazi özelliklerine ve iklimine göre farklı mevsimlerde ve hava koşullarında, hatta günün farklı saatlerinde farklı sahneler sunar. Bu nedenle, tasarımcı altıgen delikler oymuş ve metal çerçeve yerleştirmiştir. Güneş parladığında ve bulutlar dolaştığında, kendi manzarasını oluşturur.

Proje, 2019 yılında Taichung'da başlamış ve aynı yılın Temmuz ayında tamamlanmıştır. Tasarımın dış cephesi, dijital kesim segmentasyonu yaklaşımı ile modülerleştirilmiş bir elmas ızgarası ile birleştirilmiştir. Güneş ışığında parlayan metal malzeme, çapraz taç çizgisini oluşturur.

Modül işleme konusunda bir zorluk yaşanmıştır. Sapmayı kontrol etmek için defalarca test yapılması gerekmekte ve her metal askı için yeterli alan bırakılmalıdır. Bu sayede canlı bir dinamik manzara oluşturulabilir. Tasarımcı, figür ve imaj açısından inşaat kavramına nasıl karşılık verileceğini düşünmüştür ve alanın insancıl anlamını ve doğal yeşilliğini ortaya çıkarmıştır.

2019 yılında Hsin Hung Wu'ya ait olan bu tasarım, 2021 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve muhteşem sanatsal yeteneğe sahip olan, mükemmel bir seviyede başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: HSIN HUNG WU
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer LDK Photography Studio, Nature Canvas, 2019. Image #2: Photographer LDK Photography Studio, Nature Canvas, 2019. Image #3: Photographer LDK Photography Studio, Nature Canvas, 2019. Image #4: Photographer LDK Photography Studio, Nature Canvas, 2019. Image #5: Photographer LDK Photography Studio, Nature Canvas, 2019. Main image is Image #1, Optional Image #1 is Image #2, Optional Image #2 is Image #3, Optional Image #3 is Image #4, Optional Image #4 is Image #5.
Proje Ekibi Üyeleri: HSIN HUNG WU
Proje Adı: Nature Canvas
Proje Müşterisi: HSIN HUNG WU


Nature Canvas IMG #2
Nature Canvas IMG #3
Nature Canvas IMG #4
Nature Canvas IMG #5
Nature Canvas IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun