Khedr El Attar: Nour Shourbagy'nin Marka Kimliği Tasarımı

1945'ten Günümüze Organik ve Ham Ürünlerin Adresi

1945 yılında Kahire'nin eski şehir duvarları içinde ticaretini kuran Khedr El Attar, hızla Mısırlı kültürün dokusuna işledi ve Naguib Mahfouz onu üçlemesinde anarak, Ahmed Adaweya'nın şarkılarıyla adı topraklarında yankılandı. Khedr El Attar, eski etosunu koruyarak modern bir öneri sunuyor: mükemmel hammadde ve büyük değer.

Nour Shourbagy, Khedr El Attar'ın ekibiyle birlikte marka stratejisini ve markanın yeni konumunu yansıtan bir görsel sistem geliştirdi. Bu, Khedr'in organik ve ham her şey için başvurulan marka olma statüsünü koruma vizyonuyla başladı. Görsel kimlik, işletmenin organik ilaç, ham güzellik ve mutfak olmak üzere üç ana alt kategoriye olgunlaşmasına yardımcı oldu.

Rebranding, Arapça Tasarım, Görsel Kimlik, Ambalaj Tasarımı ve Marka Kılavuzları gibi anahtar kelimelerle tanımlanan bu tasarım, Khedr El Attar'ın marka kimliğini yeniden şekillendirmek ve markanın yeni konumunu yansıtan bir görsel sistem oluşturmak için Nour Shourbagy tarafından tasarlandı. Bu süreçte, Omnia Magdy'nin fotoğrafçılık yeteneklerinden de yararlanıldı.

Proje, 2020 yılında Kahire'de başladı ve 2021'de tamamlandı. Tasarım süreci boyunca, Khedr El Attar'ın organik ve ham her şey için başvurulan marka olma statüsünü koruma vizyonu üzerinde duruldu. Görsel kimlik, işletmenin organik ilaç, ham güzellik ve mutfak olmak üzere üç ana alt kategoriye olgunlaşmasına yardımcı oldu.

2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilen bir ödüldür. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nour elchourbaji
Görsel Kredileri: Nour elchourbaji
Proje Ekibi Üyeleri: Omnia Magdy Photographer
Proje Adı: Khedr El Attar
Proje Müşterisi: Nour elchourbaji


Khedr El Attar IMG #2
Khedr El Attar IMG #3
Khedr El Attar IMG #4
Khedr El Attar IMG #5
Khedr El Attar IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun