Bamboo Pavilion: Yenilikçi Bir Kamusal Tuvalet Tasarımı

Manuel Lap Yan Lam - The Volks Design, Macau'da Kamusal Tuvalet Algısını Değiştiriyor

Macau'daki tipik kamusal tuvalet algısını değiştirmeyi hedefleyen Bamboo Pavilion, doğa ile uyumlu bir yapı ve sürdürülebilir ilkeleri yeniden tanıtma amacı güdüyor.

Manuel Lap Yan Lam liderliğindeki The Volks Design ekibi, Macau'daki kamusal tuvalet algısını değiştirmeyi hedefleyen Bamboo Pavilion'ı tasarladı. Orijinal tesis, doğal çevreden ayrı bir yapıydı. Yeni tasarım Bamboo Pavilion, mevcut yapı ve temel üzerine inşa edildi. Planı yeniden düzenleyerek, cepheyi yeniden tasarlayarak ve sürdürülebilir ilkeleri yeniden tanıtarak, kültür, insan ve doğa arasındaki kopuk bağlantıyı yeniden bağladılar.

Bamboo Pavilion'ın cephesi, Macau endüstrisinin uzun zamandır kullandığı bambu iskelelerin yeniden yorumlanmasıdır. Yüzlerce beyaz alüminyum tüp, yapıyı çevreleyen bir kabuk oluşturan bir şekilde düzensiz bir şekilde düzenlenmiştir. Bu kabuk, doğayla bütünleşen yarı saydam bir yapı oluşturur. Tuvalet alanı içten dışa döndürülür. Işık ışınları cephe aracılığıyla içeriye sızar; gün ışığı ve havalandırma, gökyüzü ışıklarının korunması ve çapraz havalandırmayı artırmak için entegre açıklıklara sahip özel eğimli pencerelerle artırılır.

Projenin en büyük zorluğu, ayak izinin boyutunu korurken işlevselliğini artırmak ve görünümünü iyileştirmekti. Bamboo Pavilion, bu zorlukları aşmayı başardı ve Macau'da tipik bir kamusal tuvaletin algısını alt üst etti. Bu, kirli, ıslak ve kokulu bir yerden, doğayla uyumlu, işlevsel ve estetik bir yapıya dönüşümü ifade eder.

Bamboo Pavilion, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır. Mükemmel bir seviyede performans sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.

Manuel Lap Yan Lam ve ekibi, Bamboo Pavilion ile kamusal tuvalet algısını değiştirmeyi başardı. Bu proje, sadece bir tuvaletin nasıl tasarlanabileceğine dair algıları değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda sürdürülebilir tasarım ilkelerini ve doğa ile uyumlu bir yapı oluşturmayı da teşvik etti.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Manuel Lap Yan Lam
Görsel Kredileri: All images : Photographer Manuel Lap Yan Lam
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Manuel Lap Yan Lam Design Team: Scarlett Li
Proje Adı: Bamboo Pavilion
Proje Müşterisi: Manuel Lap Yan Lam


Bamboo Pavilion IMG #2
Bamboo Pavilion IMG #3
Bamboo Pavilion IMG #4
Bamboo Pavilion IMG #5
Bamboo Pavilion IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun