Infinity: Okyanus ve Ormanın Buluştuğu Noktada Mimari Bir Şaheser

Satoshi Kurosaki'den Okinawa'da Doğa ile İç İçe Bir Yaşam Alanı

Okinawa'nın dağlık bölgelerinde, Gushiku Mui'de konumlanan Infinity, Hokkaido'da yaşayan bir müşterinin hafta sonları ve tatillerini geçirebileceği bir ev olarak tasarlandı. Tepede yer alan bu site, hemen altında uzanan okyanusun muhteşem manzaralarını ve ardındaki ihtişamlı dağların ambiyansını sunuyor.

Satoshi Kurosaki'nin tasarladığı Infinity, geleneksel bir evin sınırlarını aşarak, doğal manzaralarla bütünleşen bir yaşam alanı sunuyor. Birinci katta yer alan geniş giriş bahçesi, ziyaretçileri ve sakinleri karşılarken, merkezi konumdaki mutfak huzurlu bir avluya bakan kutu koltuk manzaraları sunuyor. Yaşam, yemek ve mutfak alanı, mülkün tam genişliğine yayılırken, bir ucunda dışarıya bakan jakuzili bir banyo bulunuyor. Bir terasın kısmen saçaklarla gölgelendirildiği yaşam odasının ötesinde, sonsuzluk havuzu okyanus ve ormanın doğal peyzajına geçiş yapıyor. İkinci kat, özel odaların yanı sıra dışarıdaki jakuziyle tam genişlikte bir balkonu kapsıyor ve muhteşem manzaraların farklı bir şekilde keyfini çıkarmak için bir alan sunuyor. Dışarıdaki bir merdiven, beton banklarla donatılmış ve dağlar ile okyanusun 360 derece manzaralarını sunan bir çatı terasına çıkıyor.

Infinity'nin dış yüzeyi sedir ağacı kalıpları ile ortaya çıkarılan betondan oluşurken, zeminlerde fayans ve ceviz döşeme kullanılmıştır. Duvarlar, yine sedir ağacı kalıpları ile ortaya çıkarılan beton, akrilik emülsiyon boyası ve fayans ile kaplanmıştır. Tavanlarda ise ceviz malzeme tercih edilmiştir. Aydınlatmada ise LED teknolojisi kullanılmıştır.

Infinity, Mart 2021'de tamamlanmış bir villadır. Yapı, betonarme olup, arsa alanı 645.35m², toplam zemin alanı ise 233.10m²'dir (116.55m² /1F, 116.55m² /2F). Satoshi Kurosaki'nin liderliğindeki tasarım ekibi, Ağustos 2015 - Nisan 2016 döneminde tasarımı tamamlamış ve Aralık 2019 - Mart 2021 arasında inşa edilmiştir.

Infinity, uzaktan çalışmanın normalleşmesi ve iş ile yaşam tarzlarının dramatik bir şekilde değişmesiyle, insanların mevsimlere ve diğer faktörlere göre yaşam tarzlarını değiştirebilecekleri, hem kentsel hem de kentsel olmayan alanlarda evleri olmasının standart bir seçenek haline geleceğine inanıyor. Evlerin, ofisler, oteller, misafirhaneler ve galeriler de dahil olmak üzere çoklu işlevlere hizmet etmesi gerekecek. Tek amaçlı özel ev modeli, bu projede tasarladığımız gibi yeni bir çok amaçlı "kamu evi"ne yerini bırakıyor olabilir.

Infinity, 2024 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödülün sahibi olmuştur. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Satoshi Kurosaki
Görsel Kredileri: Photography : Masao Nishikawa Videographer : Seiya Aoki
Proje Ekibi Üyeleri: Satoshi Kurosaki
Proje Adı: Infinity
Proje Müşterisi: APOLLO Architects & Associates Co., Ltd.


Infinity IMG #2
Infinity IMG #3
Infinity IMG #4
Infinity IMG #5
Infinity IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun