Antonio Meze'nin Yenilikçi Kulaklık Tasarımı: Liric

Sanat ve Teknolojiyi Buluşturan Olağanüstü Bir Ürün: Liric

Antonio Meze'nin tasarladığı Liric, estetik ve işlevselliği mükemmel bir şekilde harmanlayan bir kulaklık tasarımıdır. Bu tasarım, sanat ve teknolojiyi bir araya getirerek, ses ekipmanlarının da bir sanat eseri olabileceğini göstermektedir.

Meze Audio'da ürünler, büyük estetik, iyi işçilik ve ileri mühendislik tutkusuyla yaratılır. Çok az istisna dışında, ses ekipmanları nadiren bir sanat eseri olarak kabul edilir ve tasarım genellikle performansın arkasında kalır. Meze'nin nihai hedefi, bu perspektifi değiştirmek ve estetik ile işlevsellik arasında mükemmel dengeyi bulmaktır. LIRIC, bu vizyonu somutlaştırmak ve açık sırtlı, planar manyetik tasarımın tüm avantajlarını taşınabilir bir çerçevede sunmak için tasarlanmıştır.

LIRIC, çağdaş bir estetik ile son teknoloji mühendisliği birleştirerek, Isodynamic Hybrid Array sürücü tarafından desteklenen ilk kapalı sırtlı kulaklıktır. Magnezyum, deri, paslanmaz çelik ve alüminyumun ergonomik, oval bir tasarımda birleştiği LIRIC, mevcut çok az sayıda yüksek sonlu kapalı sırtlı planar manyetik kulaklıktan biridir.

Bu kulaklıkların kompakt, hafif ve rahat olması öncelikli hedefimizdi ve içerisindeki Isodynamic Hybrid Array sürücü ile sorunsuz bir şekilde çalışmalıydı. Çeşitli malzemelerle deneme yaptıktan sonra, hafif ancak güvenilir bir çerçeve oluşturmak için magnezyumun en iyi çözüm olduğu ortaya çıktı. Paslanmaz çelik bir başlık ve yanlarda alüminyum çubuklar, kolay ayarlama yapılabilmesi ve kulaklığın hareket halindeyken yerinde kalması için gereken baskıyı sağlamak üzere eklendi.

Liric, keskin teknoloji ve düşünceli tasarım arasında mükemmel bir denge sunmayı hedefliyor. Dışarıda, kulaklık, ergonomik bir tasarımda magnezyum, deri, paslanmaz çelik ve alüminyum gibi malzemeleri harmanlıyor. Siyah deri ve parlak mat lekelerin birleşimi, profesyonel fotoğraf makinelerinin magnezyum parçalarında bulunan dokulara ince bir göndermedir. Metalik bakır aksanlar, tüm siyah elementleri tamamlar ve zarif, çağdaş bir tasarım dili korur.

Meze Audio, Liric üzerinde çalışmaya 2019'da başladı ve tamamlanması neredeyse 2 yıl sürdü. Sonuç, yüksek kaliteli yapı, mükemmel konfor ve doğal, sürükleyici bir ses karışımıdır. Bu tasarım, 2022'de A' Audio and Sound Equipment Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Antonio Meze
Görsel Kredileri: Antonio Meze
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Designer: Antonio Meze Design Team: Paul Stet, Remus Feldman
Proje Adı: Liric
Proje Müşterisi: Antonio Meze


Liric IMG #2
Liric IMG #3
Liric IMG #4
Liric IMG #5
Liric IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun