One618 Omnee: Tasarımın Sadelikle Buluştuğu An

Jurica Huljev'den Akustik Bir Heykel: Omnidireksiyonel Hoparlör

Lüksün sadelikte saklı olduğu bir dünyada, One618 Omnee, teknoloji dolu olmasına rağmen bu gerçeği ustalıkla gizliyor. Jurica Huljev'in altın oran ilhamıyla şekillenen bu tasarım, her dokunuşta, her bakışta ve her dinleyişte duyuları harekete geçiriyor.

One618 Omnee, betonun sadeliği ve estetiği ile modern teknolojiyi birleştiren, iç ve dış mekanlarda kullanılabilen, şarj edilebilir pillerle güçlendirilmiş kablosuz bir hoparlör. Beton, sesin nötr kalmasını sağlayarak hem görsel hem de dokunsal bir deneyim sunuyor. Omnidireksiyonel 360° ses yayılımı ile "tatlı nokta" kısıtlamasını ortadan kaldırarak geniş bir dinleme alanı yaratıyor.

Tasarımın üretimi, estetik ve performans özellikleri yüksek ultra performanslı beton karışımı kullanılarak gerçekleştirildi. Büyük kütlesi ve yoğunluğu sayesinde titreşimlerden arındırılmış ve ses renklendirmesi olmayan bu hoparlör, sürücünün işlevini kısıtlamayan, sıkılık ve hava geçirmezlik için monolitik olarak dökülmüş bir yapıya sahip.

Boyutları ve ağırlığı ile dikkat çeken One618 Omnee, 530mm x 310mm x 290mm ölçülerinde ve standı olmadan 24 kg ağırlığında. Tasarımın teknik özellikleri, kullanıcının her yerde en yüksek kalitede ses deneyimini yaşamasını sağlamak üzere özenle düşünülmüş.

Kullanıcı deneyimini kolaylaştırmak için en son teknoloji özellikler kullanılmış; Airplay, DLNA, UPnP, Wi-Fi, Bluetooth gibi girişler ve Spotify, Deezer, Tidal gibi platformlardan müzik akışı sağlanabiliyor. Ayrıca stereo eşleştirme ve çok odalı/çok bölgeli ses sistemi kurulumu mümkün. Hoparlör, minimal dokunmatik kontroller, IR uzaktan kumanda ve akıllı telefon uygulaması ile kontrol edilebiliyor.

2018 yılında Hırvatistan'ın Zagreb şehrinde başlayan proje, dört yılı aşkın bir süre boyunca tasarım, mühendislik, modelleme, elektronik tasarım, beton ve kalıp geliştirme aşamalarını kapsıyor. Detaylara gösterilen özen sayesinde, Mayıs 2023'te üretime hazır hale getirilen projede, mükemmel sonuçlara ulaşmak için birçok prototip üretilmiş.

Omnee.m, kullanıcıların sadece müziği dinlemekten öte, müziğin içindeymiş gibi hissetmelerini sağlayan bir deneyim sunuyor. Sesin sahne hissini, konumunuzdan bağımsız olarak sunması, enstrümanların gerçekçi bir şekilde duyulmasını ve seslerin inandırıcı, dolu dolu ve duygusal olarak aktarılmasını sağlıyor.

Omnee.m, hoparlör tasarımında yerleşik konvansiyonları ve formları aşarak, her parçanın nasıl görünmesi ve işlev görmesi gerektiğine dair yenilikçi bir yaklaşım sergiliyor. Her bir parça, tasarımın işlevini takip eden prensiple, gerekli olduğu için var; fazlası ya da eksikliği yok.

Bu tasarım, 2024 yılında A' Ses ve Ses Ekipmanları Tasarımı Ödülü'nde Altın ödülüne layık görülmüştür. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikte ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen ürün ve fikirlere verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jurica Huljev
Görsel Kredileri: Jurica Huljev
Proje Ekibi Üyeleri: Jurica Huljev
Proje Adı: One618 Omnee
Proje Müşterisi: ONE.618


One618 Omnee IMG #2
One618 Omnee IMG #3
One618 Omnee IMG #4
One618 Omnee IMG #5
One618 Omnee IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun