Musegg: Kişiye Özel Ses Sistemi Tasarımı

Juergen Seidler İmzalı Yenilikçi Ses Deneyimi

Bluetooth hoparlörlerin sunduğu mükemmel endüstriyel tasarım, kullanım kolaylığı, bağlantı seçenekleri ve uygun fiyatlı iyi ses kalitesine rağmen, premium HiFi, yani yüksek uç ürünler hala 30 yıl öncesinin cihaz kulelerine bağlı kalmış durumda. Bu piyasa gözlemi, premium HiFi'yi yeni bir nesil için uyarlamamıza ilham verdi. İyi tasarımı çok fazla yer kaplamadan sunmalı, denemek için kolayca erişilebilir olmalı, kullanıcıya ses açısından uyarlanmış ve kullanıcıların hızla gelişen çevresine sorunsuz bir şekilde entegre olmalıdır.

Musegg'in endüstriyel tasarımı, altın oran kullanılarak geliştirilen eliptik bir kesite odaklanıyor. Bu, akustik özellikleri olumlu bir şekilde etkilerken modern mekanlara sorunsuz bir şekilde entegre oluyor. Geniş kullanımdaki IoT ve akış hizmetleriyle bağlantı kurarak, istenen sesi elde etmek için uzaktan uyarlanabilir akustikler sağlıyor. Küresel olarak benzersiz bir özellik! Mekanik ve elektromekanik bileşenlerin ömrünü uzatan değer koruma konsepti, anında aletsiz elektronik yükseltmeleri mümkün kılıyor.

Üretim için, muhafazanın imalatında termoplastikleri malzeme olarak ve kompozit sandviç yapı tasarımını birleştiriyoruz. Bu, ahşap muhafazaların üretiminden daha verimli hale getirirken, gerektiği gibi sertlik ve sönümlemeyi ayarlamamıza olanak tanıyor. Üretim için yalnızca geri dönüştürülmüş termoplastik malzemeler, çelik ve alüminyum kullanıyoruz, böylece her şeyin geri dönüştürülebilir olduğundan emin oluyoruz. Yerel bir işletim sisteminin yanı sıra, kullanıcı ve şirket arasında uzaktan uyarlanabilir akustikler için bir arayüz olarak bir bulut sistemi geliştirildi.

Musegg, yeniden kullanılabilir bir uçuş çantasında teslim ediliyor. Fermuarı açın, ayakları vidalayın, yerine koyun ve çevre birimlerine bağlayın. 6 dakikada işiniz bitmiş oluyor. Ölçüm ve uzaktan uyarlanabilir akustiklerden sonra, Musegg Apple Home, Spotify veya Tidal gibi birinci taraf platformlara sorunsuz bir şekilde entegre oluyor. Ölçüm ekipmanları ve uçuş çantaları yeniden kullanım için toplanıyor. Donanım yükseltmesi durumunda, eski elektronik modül fabrikaya geri gönderilir ve en yeni sürümle değiştirilir. Bireysel ayarlar buluttan geri yüklenir.

Musegg, sanat, ses algısı ve sürdürülebilirlik arasında bir denge yaratarak premium sesi yeniden tanımlıyor. Minimalist dış görünümü, altın oran temel alınarak oluşturulan eliptik bir kesit etrafında dönüyor. Modern mekanlara sorunsuz bir şekilde entegre olan tasarım, akustik özellikleri geliştiriyor. Ses tasarımı ilkesi, mükemmellik yerine uyum sağlama önceliğine sahip, uzaktan uyarlanabilir akustiklerle bireysel ses deneyimlerini optimize ediyor. Sürdürülebilir tasarım, anında aletsiz elektronik yükseltmeler sağlayarak mekanik ve elektromekanik bileşenlerin ömrünü uzatıyor.

Bu tasarım, 2024 yılında A' Ses ve Ses Ekipmanları Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileriyle takdir edilen bu tasarımlar, mükemmel bir uzmanlık ve yenilik seviyesini sergileyerek, olumlu duygular, hayranlık ve şaşkınlık uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jürgen Seidler
Görsel Kredileri: https://www.loutd.com/
Proje Ekibi Üyeleri: Industrial design: Juergen Seidler Electronics, Algorithms, audio design - Holger Hiebel Software architecture and design: Robert Neumayr
Proje Adı: Musegg
Proje Müşterisi: Loutd


Musegg IMG #2
Musegg IMG #3
Musegg IMG #4
Musegg IMG #5
Musegg IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun