Feng Ya Wu Zhen: Doğu'nun Sesini Yansıtan Seramik Hoparlör

Yang Chao, Chen Zilong ve Xiang Yang'dan Kültürel Mirası Yansıtan Tasarım

Çin'in Jiangnan bölgesinin simgesel su kasabalarından Wuzhen'in doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirası, Feng Ya Wu Zhen seramik hoparlörün ilham kaynağı oldu. Doğu klasik mimarisinin modern grafik sanatıyla bütünleşmesi, bu ürünü küresel turizm pazarında etkili bir konuma taşıyor.

Yang Chao, Chen Zilong ve Xiang Yang tarafından tasarlanan Feng Ya Wu Zhen, sadece bir hoparlörden çok daha fazlasını sunuyor. Doğu klasik kültürünü modern grafik kompozisyonlarla harmanlayarak, Wuzhen halkının daha iyi bir yaşam arayışını yansıtıyor. Ürünün dış ambalajına eklenen Braille alfabesiyle, seramik hoparlörler hem görsel hem de işitsel boyutta kültürel bir atmosfer sunuyor.

Tradicional hoparlörlerin aksine, değerli metaller yerine çevre dostu malzemeler kullanılarak üretilen Feng Ya Wu Zhen, 1,300 derece yüksek sıcaklıkta elde pişirilmiş seramikten imal ediliyor. Ambalajın dış yüzeyindeki dokulu müzik notaları ve Braille tasarımı, kabartma baskı teknolojisi ile birleşerek herkesin bu benzersiz hoparlörün cazibesini deneyimlemesine olanak tanıyor.

70mm genişlik, 70mm derinlik ve 70mm yükseklik ölçülerindeki hoparlör, Tongxiang antik kasabasının mimari yaratıcılığı ile süslenmiş. Dış ambalaj ise 100mm genişlik, 80mm derinlik ve 100mm yükseklikte, yumuşak dokunuşlu mat laminasyon dekorasyonu ve 300g mat kaplamalı kağıt yüzeyi, iç kısmı ise siyah inci kadife pamukla kaplı. Taşınabilir ve esnek yapısıyla dikkat çekiyor.

Wuzhen mimarisi, kültürel peyzajı ve ürünleri birleştiren Feng Ya Wu Zhen, kullanıcıların dikkatini çekmeyi ve duygusal rezonans yaratmayı başarıyor. Şehir kültürü, inşa edilmiş çevre, sanat sergileri, anma etkinlikleri ile ilişkilendirilebiliyor ve yayılım ve tanıtım rolü oynayabiliyor. Sanat eseri veya koleksiyon nesnesi olarak sunulan ambalaj materyali, ayrıştırılabilir ve çevre dostudur.

Proje, Mart 2023'te Çin'in Hangzhou kentinde başladı ve Aralık 2023'te tamamlanacak. Jiaxing Belediyesi'nin siparişi üzerine, bölgesel turizm endüstrisi için kültürel inovasyon ürünleri yaratmak ve Jiaxing'in kültürünü tanıtmak amacıyla hayata geçirilen bu çalışma, Jiangnan su kasabaları ve Wuzhen konut binaları gibi unsurlara dayalı tasarımlarla geleneksel Doğu unsurlarını sembolik tasarım teknikleriyle yeniden yorumluyor.

Wuzhen'den yola çıkarak küresel turizm endüstrisine yönelik bir kültürel ve yaratıcı hoparlör olarak, en büyük zorluk benzer ürünlerin farklılıklarını keşfetmek ve Wuzhen'in şehir kültürünün özelliklerini Doğu resim sanatı alanıyla bütünleştirecek bir yol bulmaktı. Ayrıca, Çin seramiğinin birleştirilmesiyle, el yapımı üretimde yüksek başarısızlık olasılığı ve renk belirsizliği nedeniyle her ürün eşsiz oluyor.

Çin'in Doğu estetiğini seramik hoparlörlerle birleştiren bu hükümet projesi, Zhejiang Wuzhen'in kültürel mirasını yansıtıyor. Çin peyzaj unsurlarını içeren seramik pigmentler kullanarak, Çin kültürünün sanatsal kavramını iletiyor. Zhejiang Wuzhen'in antik mimari kültürel özelliklerini yansıtan seramik hoparlör ambalajı, geri dönüştürülebilir malzemeler kullanıyor ve bölge için kültürel ve yaratıcı ürünler yaratmak amacıyla Braille'i içeriyor.

Bu tasarım, 2024 yılında A' Ses ve Ses Ekipmanları Tasarım Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chao Yang
Görsel Kredileri: Image #1: Yang Chao,Chen Zilong,Xiang Yang Image #2: Yang Chao,Chen Zilong,Xiang Yang Image #3: Yang Chao,Chen Zilong,Xiang Yang Image #4: Yang Chao,Chen Zilong,Xiang Yang Image #5: Yang Chao,Chen Zilong,Xiang Yang
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director:Yang Chao Designer:Chen Zilong Designer:Xiang Yang
Proje Adı: Feng Ya Wu Zhen
Proje Müşterisi: Tongxiang research institute communication university of zhejiang


Feng Ya Wu Zhen IMG #2
Feng Ya Wu Zhen IMG #3
Feng Ya Wu Zhen IMG #4
Feng Ya Wu Zhen IMG #5
Feng Ya Wu Zhen IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun