Sanat Deko Binasında Modern ve Zamansız Bir Stüdyo Daire: House of Solace

Anushka Contractor tarafından tasarlanan bu stüdyo daire, yüksek işlevsellik ve düşük bakım prensipleri ile dikkat çekiyor.

House of Solace, İngiliz yönetimi sırasında inşa edilen Art Deco binalarından birinde yer alan 490 metrekarelik bir stüdyo daire. Tasarımcı Anushka Contractor, bu tek yatak odalı daireyi, geniş bir stüdyo daireye dönüştürerek, zamansız Fransız estetiğini modern anlayışla birleştirdi.

Yüksek tavan ve simetrik yapısıyla dikkat çeken bu daire, tek bir kişi için ideal bir yaşam alanı sunuyor. Anushka Contractor, müşterinin bütçesine uygun bir şekilde, dairenin bakımı kolay ve işlevselliği yüksek olacak şekilde yeniden tasarlandı. Beyaz, siyah, gri tonlarına elektrik mavisi ve pop sarısı renklerin eklendiği bir renk paleti kullanıldı. Her bir mobilya öğesi özel olarak tasarlandı ve detaylı bir şekilde işlendi.

Dairenin özgün özelliklerinden biri, 10ft'den yüksek tavanının yanı sıra, İngiliz yönetimi sırasında inşa edilen Art Deco binalarından birinde yer alması. Bu daire, bir yatak odalı bir evi, geniş bir stüdyo daireye dönüştürerek, tek bir kişi için ideal bir yaşam alanı sunuyor. Tasarımcı, bu daireyi düşük bakım ve yüksek işlevsellik prensipleriyle, zamansız bir Fransız estetiği ile modern anlayışı birleştirerek yeniden tasarladı.

Dairede kullanılan malzemeler arasında mobilyalar için tik ağacı ve poliüretan boya bulunuyor. Dekoratif ışıklar için beton, terazzo ve metal kullanıldı. Zeminde ise ahşap görünümlü karolar kullanılarak, dört parçaya ayrılmış ve herringbone deseni oluşturacak şekilde düzenlendi. Bu desen, stüdyonun genelinde ve oturma odasının ana duvarında yer alıyor. Mutfak adası, katmanlarını vurgulamak için mat cilalı kontraplak kesitlerle kaplandı.

Dairenin toplam alanı 490 metrekare. Ana giriş kapısı 8 feet yüksekliğinde ve tik ağacından yapılmış. Kapıdan girildiğinde, geniş bir pencere ve küçük bir balkon sayesinde doğal ışıkla dolu bir oturma odası karşılıyor sizi. Oturma odası ve mutfak arasındaki duvar yıkıldı ve açık mutfak, yaşam alanını daha geniş gösteriyor. Zeminde ahşap görünümlü karolar kullanıldı ve bu karolar, stüdyonun genelinde ve oturma odasının ana duvarında yer alıyor.

2022 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'ne layık görülen bu tasarım, profesyonel ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden, tatmin edici ve pozitif duygular yaratan, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunan yenilikçi bir tasarım olarak kabul edildi.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Anushka Contractor
Görsel Kredileri: Image #1 : Photographer Zhen Wei Studios-Yadnyesh Joshi Image #2 : Photographer Zhen Wei Studios-Yadnyesh Joshi Image #3 : Photographer Zhen Wei Studios-Yadnyesh Joshi Image #4 : Photographer Zhen Wei Studios-Yadnyesh Joshi Image #5 : Photographer Zhen Wei Studios-Yadnyesh Joshi
Proje Ekibi Üyeleri: Anushka Contractor
Proje Adı: House of Solace
Proje Müşterisi: Anushka Contractor


House of Solace IMG #2
House of Solace IMG #3
House of Solace IMG #4
House of Solace IMG #5
House of Solace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun