Taipei C House: Doğayla İç İçe Modern Bir Konut Tasarımı

Chu Cheng Chang'ın Tasarladığı Taipei C House, Doğadan İlham Alan Benzersiz Bir Yaşam Alanı Sunuyor

Taipei C House, geleneksel tasarım tekniklerini bir kenara bırakarak, malzemeler arasındaki ilişkiye odaklanan ve doğayla iç içe bir yaşam alanı sunan bir konut tasarımıdır.

Chu Cheng Chang ve ekibi, evin sadece işlevsel bir alan olmadığını, aynı zamanda insanların tamamen rahatlayabileceği, kendilerini yenileyebileceği bir yer olması gerektiğine inanıyor. Bu düşünceyle yola çıkan tasarım ekibi, form ifadesi ve stil oluşturma üzerine odaklanan geleneksel tasarım tekniklerinden uzaklaşıyor ve tamamen yapının malzemeler arasındaki ilişkisine odaklanıyor. Soğuk tonlardaki çeşitli yapı malzemeleri ile iç mekanda bir hacim hissi oluşturuyorlar.

Tasarım ekibi, alışılmışın dışında bir tasarım benimseyerek, mekanın kare izlenimini kırıyor. İç mekanı bir orman imajına dönüştürüyorlar ve bu imajı kovan ve mağara konseptiyle birleştirerek, çalışmanın doğal ekolojik çevreyle uyumunu sağlıyorlar. Büyük cam pencereler kullanarak dış manzarayı iç mekana taşıyorlar ve böylece doğayla olan mesafeyi kaldırıyorlar.

Tasarımcılar, terazzo silindirler ve lazerle işlenmiş dalga paneller kullanarak, kamusal alanda post-modern ve düzensiz bir mekan ifadesi yaratıyorlar. Işıkların tavan eklemlerinde dolaylı aydınlatma sağlaması için odada kiriş ve direkleri direkt olarak sergiliyorlar. Misafir ve yemek odasındaki kirişler, çimento parlatma ve aynı ton ve doku duvarının görüşü ile birlikte kamusal alanda cilalı çimento dalgalı tahta ve siyah çelik fırça kaplama arasında geçiş sağlayan geometrik lineer bir görüş sunuyor.

Tasarım, bir giriş, yemek odası, oturma odası, mutfak, bir ana yatak odası, bir çocuk yatak odası, iki banyo ve bir çalışma odası içeriyor. Toplamda yaklaşık 92.5624 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Tasarım, Wabi-sabi tasarımı, post-modern stil, basit stil, kavisli yüzey, silindirik tasarım ve özel yapı malzemeleri gibi anahtar kelimelerle tanımlanıyor.

Chu Cheng Chang ve Pi-Chuan Pai tarafından oluşturulan tasarım ekibi, doğayla iç içe bir yaşam alanı oluşturmayı başarıyor. Giriş kapısından içeri girildiğinde, sütunlar ve kıvrımlı çelik levha ile çevrili giriş alanı, işlevsel açıdan dışarıdan içeriye doğru görsel bir gizlilik ekliyor. Çelik levha, kavisli bir cephe oluşturuyor ve dolapla entegrasyonu sayesinde temiz ve izsiz bir depolama işlevi yaratıyor.

Tasarım, 2020 yılında Tayvan'ın Taipei şehrinde tamamlandı. Tasarımın temelinde, Japon kültürünün "Wabi-Sabi" ruhuna dayanan terazzo, lazer kesimli kıvrımlı çelik levha ve gri tonlu boya kullanılıyor. Terazzo ve soğuk renk tonları, genişletilmiş mekan hissine eylemsizlik felsefesini enjekte ediyor. Yatak odalarında ise daha şeffaf aydınlatma teknikleri ve doğal ahşap kaplamalar kullanılarak daha yakın ve rahat bir atmosfer yaratılıyor.

Tasarım ekibi, basit ve en az tekniklerle zarif ve cömert bir görsel alan yaratmayı başarıyor. Terazzo silindirler ve lazerle işlenmiş dalga paneller kullanarak, kamusal alanda post-modern ve düzensiz bir mekan ifadesi yaratıyorlar. Terazzo, lazer kesimli kıvrımlı çelik levha ve gri tonlu boya kullanarak, eski Japon kültürünün Wabi Sabi ruhuna dayanan bir tasarım oluşturuyorlar. Bu sayede, genişletilmiş mekan hissine eylemsizlik felsefesini enjekte ediyorlar.

Taipei C House, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHU CHENG Design Interior Co., Ltd
Görsel Kredileri: HEY! CHEESE, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Chu-Cheng Chang, Pi-Chuan Pai
Proje Adı: Taipei C House
Proje Müşterisi: CHU CHENG Design Interior Co., Ltd


Taipei C House IMG #2
Taipei C House IMG #3
Taipei C House IMG #4
Taipei C House IMG #5
Taipei C House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun