Sakinliği Bulmak: Chun Hung Chen'in "Serenity" Evi

Stresi Azaltan, Rahatlatıcı ve Şık Bir Yaşam Alanı

Yüksek baskı altında çalışan bir kadın ve benzersiz, trend ürünlerden hoşlanan bir restoran sahibi erkekten oluşan genç bir çiftin rahatlamaları ve streslerini atabilmeleri için sıcak, rahat ve şık bir ev ihtiyacı doğdu. Chun Hung Chen, bu ihtiyacı karşılamak için "Serenity" adlı projeyi tasarladı.

Chen, kadın müşterinin hayatında bir ritüel duygusu yaratmayı sevdiğini ve erkek müşterinin favori ayakkabılarını sergilemek için bir vitrin alanı oluşturmayı tercih ettiğini belirtiyor. Bu, aynı zamanda kadının sevdiği ipek eşarpların sergilenebileceği bir galeri oluşturuyor. Tüm alanı düşük doygunluk renklerle kaplayarak rahat ve huzurlu bir his yaratılmış.

En konforlu konutu yaratmak için Chen, 2.3 metrelik bir kirişi gri ayna tasarımıyla yeniden düzenledi. Bu sayede alanın görsel algısı büyütülüp, daha aydınlık ve ferah bir atmosfer sağlandı. Bu değişiklik, ailenin sıkı ve yorucu işlerinden kopmasına ve rahatlamasına yardımcı oluyor.

Chen, çok fazla renk olmaksızın bir alanda farklı bir doku ve tat yaratmak için, duvarlarda teknolojik ahşap tahıl panelleri kullanmayı seçti. Bu, basit ve sade bir alanda ince bir ahşap tahıl süslemesi sağlıyor. Ayrıca, malzemelerin doğal atmosferini sunmak için boya kullanımını azalttı. Bu, alanın atmosferiyle mükemmel bir şekilde uyum sağlayarak en nazik ve hoş evi yaratıyor.

Proje, 105 metrekarelik bir alana sahip. 3 oda, bir yemek odası ve bir oturma odası bulunuyor. Bu geniş alanda, tasarımcı, alanın kamusal ve özel alanlarını net bir şekilde belirlemek ve alanı yatay ve dikey olarak entegre etmek için yaratıcılığını kullandı. İyi aydınlatma tasarımı sayesinde doğal ışığın evin içine sızmasına izin verildi ve daha da huzurlu ve rahat bir ev yaratıldı.

Proje, genç bir çift olan müşterilerin çeşitli eşyaları toplamayı sevdiklerini göz önünde bulundurarak tasarlandı. Tasarımcı, müşterilerin eşyalarını sergilemek için alan içinde vitrinler planladı. Bu tür bir planlama, alanın dokusunu artırıyor ve kişisel bir stil yaratıyor. Ayrıca, çoklu elementlerle yeni bir görsellik ortaya çıkarıyor.

Proje, Kasım 2021'de Tayvan'da tamamlandı. Yüksek baskı altında sık sık çalışan müşterilere en rahat ve konforlu hissi sağlamak için, tasarımcı siyah, beyaz ve gri renkleri ve akıllı tasarım fikirlerini kullanarak sakinlik dolu bir ev yarattı. Ayrıca, tasarımcı ayrıntılara da odaklandı, bu yüzden tasarımcı, çeşitli malzemelerin ve nesnelerin kombinasyonuyla benzersiz bir his göstermek için sadece tasarımcıyı değil, müşterileri de yorgun, gergin ruh hallerinden çıkmaya yönlendirdi.

Proje, orijinal olarak 4 oda, bir yemek odası ve bir oturma odası düzenine sahipti. Müşterinin isteği üzerine bir oda çıkarıldı ve yatak odası için özel yapılmış bir giyinme odasına dönüştürüldü. Ayrıca, tasarımcı, girişte bir ayakkabı dolabı oluşturmak için bir delikli tahta kullandı. Dolabın arkasında bir anahtar kutusu bulunuyor. Görsel görünümü korumak için tasarımcı, dolabı saran gizli bir tasarım kullandı. Bu, giriş alanının tutarlı ve uyumlu bir doku göstermesini sağlıyor.

Düşük doygunluk renklerle dolu alanda, tasarımcı oturma odası ve ana yatak odasında deri paneller, gri aynalar ve paslanmaz çelik şeritler kullandı. Bu sayede, monoton duvar artık sadece sıkıcılığın bir eşanlamı olmaktan çıktı ve görsel çerçeveden kopan bir tasarım oldu. Tasarımcı, parlak renkler ve süslemeleri sınırlayan düşük doygunluklu görsel imajları kullandı ve heterojen elementlerle müşteriler için sakin bir alan oluşturdu.

Proje, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcıca dahiyane tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: No.2 design
Görsel Kredileri: No.2 design
Proje Ekibi Üyeleri: CHUN-HUNG CHEN, CHIEN-HSIUNG HUANG
Proje Adı: Serenity
Proje Müşterisi: No.2 design


Serenity IMG #2
Serenity IMG #3
Serenity IMG #4
Serenity IMG #5
Serenity IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun