Kon Paper: Julia Hell'in Özgün ve Sürdürülebilir Dergi Tasarımı

Sanat ve Kültürün Buluştuğu Yer: Kon Paper

Julia Hell ve Pia Lobodzinski tarafından 2015 yılında kurulan Kon Paper, edebiyat ve kültür üzerine bir dergi. Kendine özgü tasarımı ve düzeni ile metinlerin ve metin formlarının sınırlarını zorluyor. İçerisinde deneme, feuilleton ve wortkunst gibi üç farklı türde metinler bulunuyor. Bu metinler, değişen sanatçılarla işbirliği içinde hazırlanan illüstrasyonlarla destekleniyor. 2020 yılında yeniden tasarlanan dergi, formatı, kağıdı ve ciltlemesi ile daha sağlam ve sürdürülebilir bir hale getirildi.

Julia Hell, Kon Paper'ın tasarımında, büyümekte olan ve canlı bir öz-yayıncılık sahnesi ve çeşitli heyecan verici ve görülmemiş dergilerden ilham aldığını belirtiyor. Kendi alanında farklılaşan Kon Paper, metinlerin bilinen okuma ortamlarını sorguluyor ve bazen yeni bağlamlara taşıyor.

Ekolojik açıdan dost olan dergi, içerik sayfaları için metrekare başına 90 gram ve kapak için metrekare başına 250 gram olan Vivus 100 geri dönüşüm kağıdına basılıyor. Sürdürülebilir mürekkep kullanılarak, dergi yeniden tasarlandıktan sonra çok daha çevre dostu hale geldi.

Derginin formatı 220 x 275 mm ve kapak dahil 52 sayfa içeriyor. Vivus geri dönüşüm kağıdına basılıyor. İç kısım 90g/m2 ve kapak 250g/m2. Dergi, omurgadan geçen iki zımba ile ciltleniyor. Sürdürülebilirliğe odaklanan bir matbaa ile işbirliği yapılıyor. Basılan mürekkepler de çevre dostu.

Julia Hell, derginin tasarımında, deneme, makale ve şiirsel metinlerin farklı bir bağlamda sunulmasını amaçladığını belirtiyor. Bu metinler genellikle diğer medya formlarında (örneğin kitaplar veya gazeteler) yayınlanıyor ve genellikle karıştırılmıyor. Dergi formatında klasik gazete ve kitap tasarım elementlerinin bir araya geldiği çeşitli elementler bulunuyor. Farklı bölümler için üç farklı ızgara bulunuyor.

2022'de A' Print and Published Media Design Award'da Bronz Ödül kazanan Kon Paper, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlar arasında yer alıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Julia Hell
Görsel Kredileri: Julia Hell
Proje Ekibi Üyeleri: Illustrator: Carmen Reina
Proje Adı: Kon Paper
Proje Müşterisi: Julia Hell


Kon Paper IMG #2
Kon Paper IMG #3
Kon Paper IMG #4
Kon Paper IMG #5
Kon Paper IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun