Shreya Paliwal'ın Easynav Infinity: Tıbbi Teknolojide Yenilikçi Bir Adım

Ödüllü tasarımcı Shreya Paliwal, tıbbi teknoloji alanında devrim niteliğinde bir ürünle karşımızda: Easynav Infinity

Shreya Paliwal, tıbbi teknoloji alanında kullanıcı dostu ve estetik bir deneyim sunan Easynav Infinity adlı cerrahi sistemini tasarladı. Bu ürün, hem kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunuyor hem de tıbbi teknoloji alanında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

Paliwal, tasarımının ilhamını, tıbbi teknoloji alanında müşteri memnuniyeti ve hasta konforunun öneminden alıyor. Estetik güzellik ve sorunsuz bir ürün deneyimi, bu hedefe ulaşmanın ayrılmaz bir parçası. Paliwal, bir doktor ailesinden gelme ve doktorlara ve hastalara olan empatisi, ürün sistemini yeniden tasarlama konusunda güçlü bir motivasyon kaynağı olmuş.

Easynav Infinity, benzersiz form dili kullanarak ürünün kalitesini görsel olarak yansıtırken, aynı zamanda üretim ve maliyet açısından da optimize edilmiş. Infinity, sadece sac metal, birkaç bükme, kaynak ve bitirme işlemi kullanarak elde edilen benzersiz bir form faktörü ile pazarda kendine özgü bir yer ediniyor.

Infinity'nin üretimi, paslanmayı önlemek için paslanmaz çelikten yapılan sac metalden oluşuyor ve üretimin daha az zaman ve kaynak alacak şekilde optimize edilmiş. Benzersiz konik şekil, gövde boyunca olan eğriler ve tutamak, bükme aletlerine yapılan modifikasyonlar ve plastik bileşenler olmadan geliştirilen teknikler kullanılarak elde edilmiştir.

Infinity, cerrahi verileri üç boyutlu bir model oluşturmak için kullanıyor. Bu sistem, cerrahın bir kesik yapmadan önce verileri incelemesine ve ameliyatın seyrini planlamasına olanak sağlıyor. Daha sonra, sistem hastanın vücuduyla ilişkili olarak kalibre edilir ve güvenli ve kolay bir şekilde istenen alana doğru ilerlemek için gerçek zamanlı veriler sağlar.

Paliwal, Infinity'nin tasarımını, genellikle ilgili pazar segmentinin, kullanıcıya çekici gelen ve hastanın rahat hissetmesini sağlayan zor eğriler ve form dili elde etmek için plastikler kullanılan ürünlerle dolu olduğunu belirtiyor. Sadece sac metal ve sonraki işlemler kullanarak benzersiz bir form faktörü yaratmak, aynı zamanda bu tür benzersiz bir ürünün düşük hacimli üretim maliyetini göz önünde bulundurarak tasarımcı için bir tasarım zorluğu olmuştur.

Infinity, prestijli A' Tıbbi Cihazlar ve Tıbbi Ekipman Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shreya Paliwal
Görsel Kredileri: Image #1: Designer Shreya Paliwal, easyNav Infinity 1, 2022. Image #2: Designer Shreya Paliwal, easyNav Infinity 2, 2022. Image #3: Designer Shreya Paliwal, easyNav Infinity 3, 2022. Image #4: Designer Shreya Paliwal, easyNav Infinity 4, 2022. Image #5: Designer Shreya Paliwal, easyNav Infinity 5, 2022. Video Credits: Happy Reliable Surgeries Pvt. Ltd, Infinity Video, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Mentor: Arpit Paliwal Mentor: Parag K Vyas
Proje Adı: Easynav Infinity
Proje Müşterisi: Shreya Paliwal


Easynav Infinity IMG #2
Easynav Infinity IMG #3
Easynav Infinity IMG #4
Easynav Infinity IMG #5
Easynav Infinity IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun