Zona Yuechen Guan'ın "Zamanı Tartışmak" Adlı Eseri: Buzdan Heykel ve Zaman Üzerine Bir Kitap

16. Yüzyıl Kitap Tasarımı ve Modern Teknolojiyi Buluşturan Bir Yolculuk

Zona Yuechen Guan tarafından tasarlanan "Zamanı Tartışmak" adlı proje, zamanın geçişini ve buzun erimesini konu alan bir heykel ve kitap tasarımıdır. Bu kitap, zaman ve heykel yapımı üzerine düşünmeyi ve tartışmayı teşvik eden bir kolektif kitap tasarımı projesidir.

Proje, buzdan bir heykel ve bu heykelin fotoğraflarının yer aldığı, aydınlatmalı el yazması tarzı bir kitap tasarımını içerir. Guan, bu projede farklı roller üstlenmiştir: heykel sanatçısı, konsept yaratıcı, fotoğrafçı, video çekmenin yanı sıra tartışmanın kolaylaştırıcısı, konuşmanın transkript yazarı, metinlerin düzenleyicisi, tasarımcı ve kitap ciltçisi.

Kitap, 7x12 inç boyutlarında tasarlanmıştır. Tasarım süreci, Şubat 2020'de New York'ta başlamış ve Nisan 2020'de yine New York'ta tamamlanmıştır. Proje, 2021 Graphis New Talent ödüllerinde gümüş ödül kazanmıştır.

Guan'ın heykelinin konsepti, buzun eriyip suya dönüşmesi gibi doğal bir olaydan kaynaklanmaktadır. Guan, izleyicinin zamanın geçişini deneyimlemesini istemiştir. 16. yüzyıldan itibaren birçok kitap üzerinde araştırma yapmış ve kitap baskısı ve tasarım analizi üzerine kaynaklar bulmuştur. Tasarım, 16. yüzyıl kitap tasarımı unsurları ile modern teknolojiyi birleştirerek, kitap tasarımının kendisinin "zamanı aşma" kavramını somutlaştırmasını sağlamıştır.

Proje sürecinde en zorlu kısım, "zaman" kavramının tartışılması olmuştur. Herkesin "zaman" hakkında farklı bir anlayışı olduğu için, herkesin ifadeleri ve fikirleri üzerine tartışmak gerekmekteydi. Guan, bu süreçte herkesle tekrar tekrar tartışmış ve kendi heykel çalışmalarını tamamlamıştır. Ayrıca, araştırma yapmak, parşömen bulmak ve o dönemin tipografi, fontları, tasarım tercihlerini analiz etmek de çok zaman almıştır.

"Zamanı Tartışmak", tipografik heykellerle bir kolektif kitap tasarımı projesidir. Tasarımcı, bir grup insanı toplayarak zamanı düşünmeye ve ifadelerine dayalı heykeller yapmaya teşvik etmiştir. Kitap tasarımı, 16. yüzyıl kitap tasarımı unsurları ile modern teknikleri birleştirerek zaman kavramını genişletir.

Projenin tüm telif hakları 2020 yılında Yuechen Guan'a aittir. Ayrıca, bu tasarım 2022'de A' Print and Published Media Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcıca dahiyane tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zona Yuechen Guan
Görsel Kredileri: Image#1: Photographer Zona Yuechen Guan Image#2: Photographer Zona Yuechen Guan Image#4: Photographer Zona Yuechen Guan Image#5: Photographer Zona Yuechen Guan Video Credit: Film, photograph, edit by Zona Yuechen Guan/Music by Andigold
Proje Ekibi Üyeleri: Zona Yuechen Guan
Proje Adı: Discussing Time
Proje Müşterisi: Zona Yuechen Guan


Discussing Time IMG #2
Discussing Time IMG #3
Discussing Time IMG #4
Discussing Time IMG #5
Discussing Time IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun