Stet: Alma Kamal'ın Kitap Tasarımında Yenilikçi Yaklaşımı

İnternet Çağında Kitap Okuma Alışkanlıklarını Yeniden Şekillendiren Yaratıcı Bir Proje

Alma Kamal'ın Stet adlı projesi, internetin kitap okuma alışkanlıklarını nasıl değiştirdiğini ve bu değişimin kitap tasarımına nasıl yansıtılabileceğini inceliyor. Bu yenilikçi proje, kitap tasarımının geleceğini şekillendirebilecek bir dizi öneri sunuyor.

İnsanların büyümesi için sosyal psikoloji kitapları ve beşeri bilimler önemlidir. Bilgi verirler, eğlendirirler ve zihinleri genişletirler. Ancak, bu kitapların tasarımı, içerikleri kadar heyecan verici değildir ve onlarca yıldır sabittir. Ancak, internet nedeniyle okuma alışkanlıkları tamamen değişmiştir ve artık doğrusal olmayan bir yapıdadır. Bu durum, kitapların yeni bir şekilde tasarlanması için bir önerinin doğmasına neden oldu.

Stet projesi, kitapların geleneksel formunu korumasının, okuyucu ile kağıt üzerindeki mürekkep arasında bir kopukluğa neden olduğunu belirtiyor. Bu boşluk, Stet'in var olmasına neden oldu. Stet, daha fazla insanın basılı kitap okumasını teşvik etmek ve özellikle Beşeri Bilimler gibi önemli konulara odaklanmak için kitapların yeni formlarını bulmayı hedefliyor.

Proje, 2 yeniden tasarlanmış kitap, 2 tanıtım broşürü, 3 eğitim kitapçığı serisi, bir web sitesi ve iki yılda bir yayınlanan bir yayından oluşuyor. Tüm proje için Adobe InDesign, Illustrator ve Wix kullanıldı. Tüm materyal Mohawk kağıdına basıldı. Eğitim kitapçıkları ve tanıtım kitapçıkları tel dikişli, yeniden tasarlanmış kitaplar mükemmel bağlı ve yayın, yeşil bir lastik bantla gevşek bir şekilde katlandı.

Stet, kitap tasarımında yeni trendler, kuralları yıkan ve kitabın yeni heyecan verici tanımlarını ortaya çıkaran tasarımcılar hakkında bir dizi kitapçık sunuyor. Bu kitapçıklar, grafik tasarım öğrencileri ve kendi yayınlarını yapanlar için ızgaralar, ciltleme ve kendi yayınlarının temel yasaları hakkında ipuçları işlevi görüyor. Ayrıca, belirli bir Beşeri Bilimler kitabını okumak için kısa dikkat süresine sahip kişilere yardımcı olacak bir kitap formatı sunuyor.

Stet, kitap tasarımının geleceğini şekillendirebilecek bir dizi yenilikçi öneri sunuyor. Bu proje, kitap okuma alışkanlıklarının internet çağında nasıl değiştiğini ve bu değişimin kitap tasarımına nasıl yansıtılabileceğini inceliyor. Bu yenilikçi yaklaşım, kitap tasarımının geleceğini belirleyebilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Alma Kamal
Görsel Kredileri: Illustration Copyright: Hamda Alnaimi
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director, Concept and Graphic Designer: Alma Kamal and Illustrator: Hamda Alnaimi
Proje Adı: Stet
Proje Müşterisi: Alma Kamal


Stet IMG #2
Stet IMG #3
Stet IMG #4
Stet IMG #5
Stet IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun