Lijiang Taohuayuan: Yerel Gelenekler ve Modern Tekniklerin Buluştuğu Mimari Bir Şaheser

Yu Jiang - gad, Doğal Su ve Dağların Gizlendiği Bir Kültür ve Turizm Bloğu Yaratmayı Hedefliyor

Lijiang Taohuayuan projesi, yerel Lijiang geleneklerini ve halk mimarisini modern tekniklerle harmanlayarak, günümüze uygun bir yaşam sahnesi yaratıyor.

Proje, dünya seviyesinde bir manzara avantajına sahip. Bu nedenle tasarım stratejisi olarak, Lijiang Antik Kenti'nin sokak pazar alanını, Kent Merkezi'nin düzenlemesine yerleştirirken Lijiang'ın yerel geleneklerini ve özelliklerini göz önünde bulunduruyor. Arsanın değerini en üst düzeye çıkarıyor ve doğal su ve dağların gizlendiği bir boş zaman kültürü ve turizm bloğu oluşturmayı hedefliyor.

Proje, Lijiang'ın Wenbi Denizi'nin kıyısında yer alıyor. Doğuda Lijiang Yüksek Hızlı Tren İstasyonu ile bağlantılı, güneyde Chengdu- Lijiang Otoyolu'na bitişik, batıda Wenbi Dağı ve Wenbi Denizi ile komşu ve kuzeyde Lijiang Şehri ile sınırlı. Üssün 20km içinde Shangri La Manzaralı Alanı ve Lijiang Antik Kenti bulunuyor.

Projenin mimari stili, Lijiang'ın yerel geleneklerini ve halk konutlarının folklorik unsurlarını tamamen absorbe ediyor. Bahçenin ve kasaba merkezinin mimari cephesinde, Naxi milliyetinin benzersiz mimari unsurları olan "Yükselen dağlar ve düşen aralıklar", "kiremit kedi balık asılı", "ahşap kafes pencere" vb. modern tekniklerle kullanılıyor.

Proje, Wenbi Gölü'nden doğuya doğru giderek yükselen bir yapıya sahip. Bu sayede sahipler, Wenbi Gölü'nün doğal manzara kaynaklarından en üst düzeyde yararlanabilir. Bina'nın kuzey tarafında Yulong Dağı bulunuyor. Kasaba merkezinin bulunduğu ana manzara ekseni'nin görsel uzantı sonu olarak, bu durum bu projenin "manzara projesi" tonunu belirliyor.

Proje, 2022'de Çin'in Yunnan Eyaleti, Lijiang'da tamamlandı. Bu tasarım, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmellik seviyesini gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: gad
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Bowen Hou, Main Image, 2018. Image #2: Photographer Bowen Hou, Optional Image, 2018. Image #3: Photographer Bowen Hou, Optional Image, 2018. Image #4: Photographer Bowen Hou, Optional Image, 2018. Image #5: Photographer Bowen Hou, Optional Image, 2018.
Proje Ekibi Üyeleri: Director: Yu Jiang Other Team Members: Jian Qin Jiayi Wang Bin Lu Jian Liu Kemeng Yao ShengZu Guan Yaoyao Zha Zhanjie Jin Siliang Tao Bo Chen Binhui Zhou Fan Wu Liansheng Chen Xiaolong Wang Ganglei Zhang Xuefeng Wu Wei Zhu Wenhao Ni Fengkai Ma Yuting Li Yongqing Cheng Li Nie Yuan Yuan Fang Jinniu Li Jinghan Chen Ruohan Zhang Hao Liu Interior Decoration Design: Hangzhou Greentown Interstellar Construction Co., Ltd. Landscape: Shanghai Xiangru Landscape Design Consulting Co., Ltd. Civil Construction: 12th Bureau of Construction and installation Engineering Co., Ltd. Of China Railway 12th Bureau Group Photographer: Bowen Hou
Proje Adı: Lijiang Taohuayuan
Proje Müşterisi: gad


Lijiang Taohuayuan IMG #2
Lijiang Taohuayuan IMG #3
Lijiang Taohuayuan IMG #4
Lijiang Taohuayuan IMG #5
Lijiang Taohuayuan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun