Dusit Thani Laguna: Golf Sahasının Büyüleyici Manzarasını Tamamlayan Bir Mimari Şaheser

Massimo Mercurio ve Mercurio Design Lab, Golf Resort Oteli Tasarımında Yenilikçi Bir Yaklaşım Sunuyor

Dusit Thani Laguna, golf sahasının yeşil dalgalı manzarasından ilham alınarak tasarlanan bir otel ve kulüp binası sunuyor. Eşsiz, kıvrımlı formu, hangi açıdan bakılırsa bakılsın kendine özgü bir estetik karakter sunar. Kendi yaşamını yaratır ve kulüp ve otel işlevlerini tek bir çatı altında toplar. Bu çatı, golf sahasının muhteşem doğal manzarasını tamamlayan heyecan verici bir heykelsi form sunar.

Harika bir manzara ile çevrili olan Dusit Thani Laguna, 1993 yılında kurulduğundan beri Singapur'un önde gelen golf ve country kulüplerinden biri olan Laguna National Golf and Country Club, yeni bir beş yıldızlı lüks otel eklenmesiyle birlikte birinci sınıf bir kentsel golf tatil köyü olmaya hazırlanıyor. Proje, dünya standartlarında bir golf kulübü ve Dusit-Thani markalı bir otel olmak üzere modern bir birleşimi temsil ediyor.

Özel çimento lifli panolar ve deniz tipi membranlardan yapılan çatı, görünürde hiçbir ek yeri olmayan birleşik bir yüzey sunar. Hem uzaktan hem de daha yakından bakıldığında, orijinal tasarımı takip eden optimal bir görsel etki elde edilir. Geniş çatı ve paylaşılan cam cephe, mekana geniş bir görünüm verir ve sakinlerin muhteşem bir manzara keyfini çıkarabilmelerini sağlar.

Dusit Thani Laguna, 1,168,652.5 metrekarelik bir kentsel golf tatil köyü geliştirmesidir. Proje, mevcut üç katlı kulüp binasının yenilenmesini ve yeni bir altı katlı otelin sağlanmasını içerir.

Otel, birinci kattan altıncı kata kadar olan odaları ve özel terasları olan bir grup penthouse'u içerir. Ayrıca, her biri kendi yükseltilmiş havuzu olan ve doğrudan golf sahasına bakan sekiz adet kurumsal loca bulunmaktadır. Burada, golf turnuvaları sırasında özellikle etkinlikler düzenlenebilir. Golf kulübü işlevleri birinci katta, bir ara kat seviyesinde ve ikinci katta yer alır. Kulüp binası, aynı zamanda 19. delik olarak da bilinir, golfçülerin bir golf turu sonrası rahatladığı yerdir.

Dusit Thani Laguna, uluslararası turnuvalara ve önemli şampiyonalara ev sahipliği yapan tanınmış bir golf destinasyonu olan Laguna National Golf and Country Club'ın arazisi içinde yer almaktadır. Bir Dusit Thani oteli ve çok milyon dolarlık bir kulüp binasının birleşimi, hem üye golfçülere hem de otel müşterilerine yeni bir sosyal ve rekreasyon ayrıcalıkları seti sunar. Tatil köyü, mükemmel bir golf deneyimi arayan misafirlere ve sadece güzel manzarasını görmek ve keyfini çıkarmak isteyenlere hizmet vermektedir.

Binanın iki işlevinin birleştirilmesi, bir otel ve kulüp binası olması, karmaşık bir öneri sunar. İki binanın büyük ölçüde farklı işlevlere sahip olmasından dolayı, tek, birleşik ve kesintisiz bir çatı fikri oldukça zorlu görünüyor. MDL, planı gerçekleştirmek için gerekli teknolojiyi bulmak için kapsamlı bir araştırma yaptı. Sonuç, güçlü bir hareketle neredeyse kesintisiz bir şekilde golf sahasının dalgalı manzarasıyla birleşen dinamik ve birleşik bir bina oldu.

Dusit Thani Laguna, Singapur'da bulunmaktadır ve Aralık 2020'de tamamlanmıştır. Bu tasarım, 2021'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mercurio Design Lab S.r.l.
Görsel Kredileri: Render: Mercurio Design Lab S.r.l. Photography: Gareth Seah, Patrick Bowers, Veronica Ang Video: Gareth Seah and Veronica Ang Photo and Video Edit: Janne Rey Soriano
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Designer: Massimo Mercurio Design Director: Kimberly Liu Design Team: Mercurio Design Lab
Proje Adı: Dusit Thani Laguna
Proje Müşterisi: Mercurio Design Lab S.r.l.


Dusit Thani Laguna IMG #2
Dusit Thani Laguna IMG #3
Dusit Thani Laguna IMG #4
Dusit Thani Laguna IMG #5
Dusit Thani Laguna IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun