Antistatics Architecture'ın Geleceğe Yönelik Vicutu Konsept Mağazası

Moda ve Mimarlık Arasında Yenilikçi Bir Köprü: Vicutu Konsept Mağazası

Antistatics Architecture tarafından tasarlanan Vicutu Konsept Mağazası, moda ve mimariyi birleştiren, geleceğe yönelik ve yenilikçi bir yaklaşım sunuyor. Bu benzersiz tasarım, moda endüstrisinin özünü mimari dil ile yeniden yorumluyor.

Antistatics Architecture'ın tasarladığı Vicutu Konsept Mağazası, moda endüstrisinin temel özelliklerini mimari ve mekansal bir dil ile ifade ediyor. Kıyafetlerin özelliklerini, geleceğe yönelik bir vizyon ve sofistike bir mimari dil ile yeniden yorumlayan bu tasarım, müşterilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Aynı zamanda, kumaşın ifadesi, terziliği ve modanın kalitesine sadık kalıyor.

Tasarımın en dikkat çekici özelliği, büyük ölçekli üç boyutlu bir alüminyum dokuma sistemi kullanılması. Bu sistem, erkek giysilerinin üretim sürecini ve kumaş özelliklerini cepheye yansıtıyor. Bu yenilikçi üretim süreci, düz alüminyum levhaların çift eğrili geometrilere bükülmesi ve esnetilmesi ile gerçekleştiriliyor.

Mağazanın içinde, iç içe geçmiş diagrid dilinin çeşitli ifade ve uygulamaları bir bütünlük oluşturuyor. Bu geometri, moda endüstrisinde kumaş üretiminin bir aracı olarak ve aynı zamanda müşterinin sektördeki lider konumunu yansıtan bir ifade olarak, moda ile özdeşleşmiş bir öğe olarak kullanılıyor.

Tasarımın bir diğer önemli özelliği ise, tüm duvarlar ve teşhir tezgahlarının zemin ve tavanından "büyümesi". Gizli ışık kaynakları, süreklilik ve büyüme etkisini artırıyor. Bu detaylar, ziyaretçilere, projenin ölçeğine göre ince detaylara dikkat çeken derin bir deneyim sunuyor.

Vicutu Konsept Mağazası, ziyaretçilere dijital dünyadan kaçış sunan ve moda ve mekanın fiziksel deneyimini teşvik eden bir alan yaratıyor. Bu projenin, markanın son tasarımlarını sergilemek için derin ve çok yönlü bir vitrin olarak hizmet etmesi bekleniyor.

Antistatics Architecture'ın bu özgün tasarımı, 2023 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödülün sahibi oldu. Bu ödül, teknik özelliklerin güçlü olduğu, sanatsal becerinin mükemmel olduğu ve yenilikçi bir yaklaşımın sergilendiği tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mo Zheng
Görsel Kredileri: Photo credits: UK Studio, AntiStatics Video Credits: AntiStatics
Proje Ekibi Üyeleri: Architect’ Firm: AntiStatics Architecture Lead Architects: Mo Zheng, Martin Miller Project Architect: Christopher Beckett Team: Yasser Hafizs, Luke Theodorius E.D.Santoso, Frank Feng, Annie Liu, Dhaga Aman, Wenlin Bai, Yue Xi, Boyan Zhang, Arthur Yang, Yong Li, Weidong Zhang, Zhiming Wu, Changyong Guo, Jingwei Zhang Client:VICUTU (Beijing Gelei Fashion Technology Co., Ltd) Main Contractor: Beijing Chenfeng Polang Architectural Decoration Engineering Co., Ltd. GRG Fabricator: E-grow Shanghai
Proje Adı: Vicutu Concept
Proje Müşterisi: Mo Zheng


Vicutu Concept IMG #2
Vicutu Concept IMG #3
Vicutu Concept IMG #4
Vicutu Concept IMG #5
Vicutu Concept IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun