Timeless: Satoshi Kurosaki'nin Ödüllü Mimarlık Harikası

Modern Mimaride Zamansızlık ve Doğa Sevgisi

Satoshi Kurosaki'nin Tokyo'da tasarladığı ve "Timeless" adını verdiği bu ev, modern mimari ve doğa sevgisinin mükemmel bir birleşimini sunuyor. Kurosaki'nin bu tasarımı, 2023 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödülün sahibi oldu.

Timeless, merkezi Tokyo'da sakin bir konut bölgesinde yer alıyor. Ev, uzun süre bu arsada yaşayan bir çift için tasarlandı. Çift, hayatlarının yeni bir evresine girerken evlerini yeniden inşa etmek istemiş. Basit dış tasarım, köşe arsasının avantajını kullanarak, sedir kalıplarla baskılı açığa çıkan beton bir cephe oluşturuyor. Dışa bakan pencereler, gizliliği korumak ve güvenliği artırmak için yatay çizgilerle sınırlıdır.

Ev, içeride iki avlu tarafından tanımlanıyor. Bunlardan biri büyük, diğeri ise küçük ve paralel şekilde düzenlenmiş. Ana avlu, güney tarafında yer alıyor ve girişe adım atıldığında gözü çeken bir bambu ormanına sahip. Kuzey tarafında daha küçük bir yarığa benzeyen avlu da bitkilerle noktalanmış ve bir ışık kuyusu görevi görüyor. Bu sayede, birinci kattaki oturma odası ve giriş, ikinci kattaki başka bir oturma odası hoş, dağınık bir ışıkla dolduruluyor.

Timeless'ın yapısı, güçlendirilmiş betondan oluşuyor. Dış kaplama, sedir ağacı kalıplı açığa çıkan beton kullanılarak yapılmış. Zemin, fayans döşeme, ceviz döşeme ve tatami ile kaplıdır. Duvarlar, fayans, akrilik emülsiyon boyası ve elastik lisin sprey ile kaplanmıştır. Tavan ise cevizden yapılmıştır. Aydınlatma için LED teknolojisi kullanılmıştır.

Ev, Kasım 2021'de tamamlandı ve özel konut olarak kullanılıyor. Arsa alanı 313.60m2, toplam zemin alanı ise 307.56m2'dir. Bu alanın 158.40m2'si birinci katta, 149.16m2'si ise ikinci katta yer alıyor.

Timeless'ın fotoğraflarını Masao Nishikawa çekti ve videolarını Seiya Aoki çekti. Bu tasarım, 2023 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödülün sahibi oldu. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikler ve mükemmel sanatsal beceri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmel bir seviyede kalite sergiliyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Satoshi Kurosaki
Görsel Kredileri: Photography : Masao Nishikawa Videographer : Seiya Aoki
Proje Ekibi Üyeleri: Satoshi Kurosaki
Proje Adı: Timeless
Proje Müşterisi: Satoshi Kurosaki


Timeless IMG #2
Timeless IMG #3
Timeless IMG #4
Timeless IMG #5
Timeless IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun