La Cadiere Bahçe Şehri: Modern Yaşamın Bahçe Şehri Olarak Yeniden Tanımlanması

La Cadiere, İnsanların Yaşam Tarzını Tamamen Değiştirecek Bir Bahçe Şehir Tasarladı

La Cadiere, modern şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen insanlar için ideal bir yaşam alanı oluşturmayı hedefleyen bir bahçe şehir tasarladı. Bu tasarım, yaşam tarzlarını tamamen değiştirecek ve bahçeyi dünyaya yayacak bir manifesto olarak görülüyor.

La Cadiere Bahçe Şehri Uluslararası Tatil Köyü, Tianfu Yeni Bölgesi'nin merkezinde yer alıyor. Toplam planlama alanı 200 hektar olan bu proje, çeşitli mimari alanlara sahip dünya sınıfı bir bahçe şehri oluşturmayı hedefliyor. 100 ile 250 metre arasında değişen kuleler, neoklasik ve modern cephe ile birleşerek yeni bir siluet oluşturuyor. Ayrıca, program 12 hektarlık bir göl parkı, 11 hektarlık bir dağ parkı ve 28 hektarlık yeşil peyzaj alanını da içeriyor.

La Cadiere Bahçe Şehri'nin eşsiz özellikleri arasında, göl kenarında yer alan ve bir dizi karakteristik peyzaj öğesi içeren bir park bulunuyor. Bu öğeler arasında göl kenarı meydanı, iskele, dere alanı, karakteristik bir peyzaj köprüsü, şelale, orman terası, kayalık peyzaj ve sulak alan bulunuyor. Ayrıca, beş yıldızlı bir şehir tatil köyü olan Hyatt Hotel, çift yükseklikli lobi, konferans ve ziyafet merkezi, fitness ve SPA merkezi, kahve dükkanı, tüm gün açık otel restoranı, özel restoran ve diğer birçok işlev ve alanı içeriyor. Otelin 340'tan fazla odası olacak.

La Cadiere Bahçe Şehri'nin tasarım stratejisi, alanın ve göl bölgesinin sürekliliği kuralını izler. Binalar, katlanmış peyzajın omurgası boyunca düzensiz bir şekilde düzenlenmiştir, bu da göl alanı ve peyzaj arasında kesintisiz bir bağlantı oluşturur. Görsel odak, heykelsi Uluslararası Konferans Merkezi ve Andaz Hotel ve CEO Mansion'ı içeren 3 kuleye düşerken, gizlilik sunan küçük alanlar çevreye dağılmıştır.

Projenin genel planlaması AECOM tarafından yönetilirken, Hyatt Hotel'in genel planlaması WATG tarafından yönetildi ve mimari tasarım SCDA tarafından yönetildi. La Cadiere Merkezi ve Andaz Hotel, SCDA ve TCDL tarafından tasarlandı. Bahçe Butik Konutları, SCSY ve TCDL tarafından tasarlandı.

La Cadiere Bahçe Şehri, 2016 yılında Chengdu'da başladı ve hala inşaat aşamasında. Bu projede, mimari alanın ve yeşil alanın kombinasyonu ve bağlantısının nasıl dengeleneceği, aynı zamanda duyuların nasıl harekete geçirileceği ve insanların yaşayabileceği, çalışabileceği ve eğlenebileceği bir kentsel çevre yaratmanın ana tasarım sorunları ve bu projenin nihai hedefi oldu.

La Cadiere Bahçe Şehri, A' Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren ve güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı olarak mükemmel tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Quincy Li
Görsel Kredileri: photographer: Sicong Sui, Boris Shiu
Proje Ekibi Üyeleri: The overall planning of the project is led by AECOM. The overall planning of the Hyatt Hotel is led by WATG, and the architectural design is led by SCDA. The La Cadiere Center and Andaz Hotel are designed by SCDA and TCDL. Garden Boutique Residences are designed by SCSY and TCDL
Proje Adı: La Cadiere Garden City
Proje Müşterisi: Quincy Li


La Cadiere Garden City IMG #2
La Cadiere Garden City IMG #3
La Cadiere Garden City IMG #4
La Cadiere Garden City IMG #5
La Cadiere Garden City IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun