Geleceğin Tarımı: HOS'un Akıllı Tarım Tasarımı

Doğanın Bilgeliği ve Teknolojinin Gücü Bir Arada

Çekirdekten ilham alan HOS tasarım ekibi, geleceğin tarımını şekillendiren bir proje sunuyor. Akıllı tarım konsepti, teknoloji ve doğanın birlikteliği ile Pizhou'nun kırsal alanlarını canlandırıyor.

HOS tasarım ekibi, "akıllı kırsal, geleceğin tarlası" konumlandırmasını önererek, projeye ilişkin tüm endüstriyel zincir ve geliştirme sürecinde "zeka" temel temasını yansıtmayı hedefliyor. Çekirdekten ilham alarak, çekirdeğin filizlenmesi tasarım konsepti olarak benimsenmiştir. Çekirdek, hayatın devasa bilgilerini içerir ve uygun sıcaklık, ışık ve nem koşullarında kök salar ve filizlenir. Çekirdeğin bilgeliği, büyüme sürecinin her adımında yer alır. Pizhou için planlama, bir başlangıç noktası olarak işlev görür. Bir akıllı park, çekirdeğin yaptığı gibi büyüyecek ve evrimleşecektir.

Projenin özgün özellikleri arasında, çekirdekler gibi dört bina ve parktaki yürüyüş yolları yer alıyor. Yürüyüş yolları filizlenmiş asma dallarını temsil ederken, en iyi ışığın ve havanın geldiği yöne doğru büyürler. Ayrıca, peyzaj çiçekleri yeni doğmuş yaprakları simgeliyor ve renkli hayatı temsil ediyor.

5G teknolojisi, büyük veri ve makine teknolojisi, akıllı ekim ve işlemeyi gerçekleştirmek için kullanılıyor. Dijitalleştirme, parametrizasyon ve prefabrikasyon ile 3D baskı teknolojisi, akıllı tasarım ve inşayı gerçekleştirmek için uygulanıyor. Sürükleyici ve etkileşimli deneyim, akıllı bir sergi oluşturuyor. Dijital sistemleştirme ve görselleştirme, akıllı yönetimi kolaylaştırıyor.

Projenin teknik özellikleri arasında, 936271 metrekarelik bir arsa alanı ve 7258 metrekarelik bir brüt kat alanı bulunuyor. İşlevler arasında tarım ürünleri işleme deneyim merkezi, tarım müzesi, kültürel değişim merkezi, turist hizmet merkezi, akıllı çiftlik ve bilim eğitim çiftliği bulunmaktadır.

Proje, tarım endüstrisinden insanların, yerel sakinlerin ve tarım turu ve kültürüne meraklı insanların farklı ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, geleceğin kırsal deneyim alanı, turist hizmet merkezi, tarım müzesi, kültürel değişim merkezi, tarım ürünleri işleme deneyim merkezi ve panoramik görüntü için yükseltilmiş gözlem güvertesi işlevlerini birleştiriyor. Bu işlevler birlikte teknolojik ve ekolojik bir pastoral kompleks oluşturuyor.

Proje, Kuzey ve Güney Çin arasındaki sınırda yer alan Pizhou'da gerçekleştirildi. Pizhou, doğal kaynaklar, bitki örtüsü, su sistemleri ve parklar açısından zengindir ve dünyaca ünlü Pekin-Hangzhou Büyük Kanalı buradan geçer. Pizhou'nun güneyindeki kırsal arazide geleceğe yönelik akıllı tarım projesi geliştirilirken, tarımsal üretime ileri teknoloji getirilecek ve daha fazla istihdam fırsatı sağlanacaktır. Ayrıca, daha fazla turist çekecek ve yerel ekonomiye canlılık katacaktır.

Projenin tasarım ve inşaatının başında, rehberlik edecek net bir tasarım özeti yoktu. Tasarım ekibi, boş bir çiftlik alanı, belirsiz politika gereksinimleri ve belirsiz yatırım ilerlemesiyle karşı karşıya kaldı. Ekip, talep planlamasına dayanarak yerel hükümet için kırsal yenilemenin endüstriyel yönünü buldu ve sınırlı ve kontrol edilebilir inşaat hacmi ile yatırım ölçeğini kontrol etti. Esnek inşaat aşamaları aracılığıyla proje kademeli olarak iyileştirildi ve meydan okumayı çözdü.

Proje, 2022'de A' Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım Ödülü'nde Bronz Ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: HOS
Görsel Kredileri: Niu Dawei, Zhao Zimo
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Cui Peng Design team: Cui Peng, Zhao Zimo, Zhu Yalun, Chen Xiao, Niu Dawei, Zhang Tifei
Proje Adı: Smart Agriculture
Proje Müşterisi: HOS


Smart Agriculture IMG #2
Smart Agriculture IMG #3
Smart Agriculture IMG #4
Smart Agriculture IMG #5
Smart Agriculture IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun