Lu Xun'un Memleketinin Yenilenmesi: Tarihi ve Kültürel Bir Blok

ZUP China'nın İzinde: Çin'in Mark Twain'inden İlham Alınan Bir Proje

Çin'in en saygın tasarım firmalarından biri olan ZUP China, ünlü yazar Lu Xun'un memleketini yeniden canlandırmak için tarihi ve kültürel bir blok tasarladı. Bu projede, geleneksel Çin su kenarı kasabalarının ve şehirlerinin dokusundan ilham alınarak, siyah tenteli tekneler için su yolları, tarihi sokaklar ve geçitler, köprüler ve yerlerin eski adları restore edildi.

Lu Xun, Çin'in Mark Twain'i olarak bilinir ve entelektüel özgürlük ve ruhani özgürlüğü savunan büyük bir insancıl yazardı. Memleketinin yenilenmesi, mekanların tasarımını sadece rafine etmekle kalmayıp, aynı zamanda çoklu grupların çıkarlarını gözetir, sosyal eşitliği sağlar ve yerel yaşam tarzını korur. Bu proje, ünlü kişilerin eski konutları, tarihi ve kültürel koruma, geleneksel toplulukların yenilenmesi ve ünlü turistik yerler gibi etiketlerle tanımlanabilir.

Proje lideri Sang Wanchen ve Shi Tuo önderliğindeki tasarım ekibi, bu projeyi gerçekleştirmek için yerel tarih üzerine kitaplar, arşivler ve yerel bilim insanlarıyla yapılan görüşmeler aracılığıyla araştırma yaptı. Ayrıca, yerel halkın ekonomik çıkarları ve sosyal hizmetler gibi konular üzerinde görüşmeler yapıldı ve onların en iyi çıkarlarını korumak ve yaşam kalitelerini iyileştirmek için çözümler önerildi.

Projenin en büyük zorluğu, tarihi ve kültürel korumanın modern kentsel gelişme ile çelişkisiydi. Ekip, yükseklik, malzeme, renk ve form konularında birçok yasal ve düzenleyici gereklilikleri karşılayan bir plan önerdi ve güvenlik, yangın koruma ve trafik gibi konuları kapsamlı bir şekilde çözdü.

Lu Xun'un memleketinin yenilenmesi projesi, 2023'te A' Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir ve profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılar. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve pozitif duygular sağlar ve daha iyi bir dünya için katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ZUP
Görsel Kredileri: Copyright: ZUP
Proje Ekibi Üyeleri: Project Leader: Sang Wanchen, Shi Tuo Chief Planners: Liu Manyun Planners: Yang Huiying, Wu Xiajing, Fang Junhang,Xu Jianwei,Wang Jiwu, Xu Juemin, Xu Guofeng, Yin Zhengwei, Chen Jun
Proje Adı: Renewal of Lu Xun's Hometown
Proje Müşterisi: ZUP


Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #2
Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #3
Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #4
Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #5
Renewal of Lu Xun's Hometown  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun