Habitat: Çocukları İklim Değişikliği ve Ekolojik Koruma Konusunda Bilinçlendiren Eğitici Oyuncak Tuğla

Jia Xin, Wei Chi ve Yu Chieh Tarafından Tasarlanan Oyuncak, Çocuklara İklim Değişikliğinin Etkilerini ve Ekosistemlerin Korunmasının Önemini Anlatıyor

BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda, iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan Habitat, çocukların çevre konularına olan ilgisini ve alışkanlıklarını erken yaşta geliştirmeyi hedefliyor.

Habitat, iklim değişikliğinin ekosisteme verdiği zararın konseptini aktarmak ve çocukların ekolojik koruma konusundaki farkındalığını artırmak için tasarlanmış bir oyuncak tuğla setidir. İspanyol mantar kabuğu malzemesinden yapılmış olan bu oyuncaklar, üretim sürecinde hiçbir ağacın kesilmediğini garanti eder. Antistatik özellikleri sayesinde tozun yapışmasını önler ve çocukları astım ve alerjilere karşı korur. Farklı şekil ve renklerdeki bu tuğlalar, doğal habitat senaryosunda istiflenebilir.

Çocukların, çevresel sorunları bulmaları ve ekolojik restorasyonu gerçekleştirmeleri istenir. Çevresel bileşenleri birleştirip inşa ettikten sonra, hayvanlar ekolojik durumlarına geri döndürülür. Kavramsal rehberlik ve pratik uygulama yoluyla, çocuklar daha derin bir şekilde hatırlarlar.

Proje, 2022 Ağustos'unda başladı ve 2023 Mart'ında Tainan, Tayvan'da tamamlandı. Araştırma, bilim, sanat ve matematik üzerine ekip öğretimi ile gerçekleştirildi. Hedef, iklim değişikliğinin etkilerini ve günlük yaşam alışkanlıklarını öğrenmek ve anlamaktı. Araştırma araçları olarak Rhinoceros 3D, Solidworks, Adobe Illustrator ve Procreate kullanıldı.

Mantar ağacı, kırık parçalardan oluştuğu için düzgün olmayabilir ve el ile yeniden bitirilmesi gerekebilir. Küçük boyutları nedeniyle, nihai boyut kolayca kırılabilir. Bu, tasarım sürecindeki en büyük zorluklardan biriydi.

Habitat, 2023'te A' Toys, Games and Hobby Products Design Ödülü'nde Bronz kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren mükemmel ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ChungSheng Chen
Görsel Kredileri: Image#1~#5: JiaXin Lin, WeiChi Hsieh, YuChieh Wang, WeiCheng Wang, 2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Instructor: ChungSheng Chen Designer: JiaXin Lin Designer: WeiChi Hsieh Designer: YuChieh Wang Designer: WeiCheng Wang Tainan University of Technology Product Design Dept.
Proje Adı: Habitat
Proje Müşterisi: ChungSheng Chen


Habitat IMG #2
Habitat IMG #3
Habitat IMG #4
Habitat IMG #5
Habitat IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun