DIY Ahşap Oyuncaklarla Şansınızı Döndürün

Wong Li Tong'un Kültürlerarası Eğlence Tasarımı

Yaşamın zorluklarına karşı iyi şans ve pozitif enerji arayışı, Wong Li Tong'un 'Turning Luck' adlı tasarımında somut bir deneyime dönüşüyor. Kullanıcılar, dünya genelindeki şans sembollerini keşfederken, farklı kültürel geleneklere dair bilgiler ediniyor ve küresel çeşitliliğe saygı duyuyor.

'Turning Luck', dünya genelindeki on farklı şans sembolünü içeren DIY otomaton oyuncak serisidir. Maneki-neko, Dala Atı ve nal gibi her bir sembol, farklı kültürlerin arka planını temsil eder ve pozitif yaşam için benzersiz arzuları simgeler. Kullanıcılar kolu çevirdiğinde, her modelin canlı etkileri harekete geçer, kültürel alışverişi teşvik eder ve pozitif enerji ile eğlenceli etkileşim yaratır.

Çevre sürdürülebilirliğine vurgu yapan 'Turning Luck', MDF ve akrilik paneller gibi çevre dostu malzemeler kullanır. Resmi web sitesindeki montaj videoları, kağıt ve mürekkep israfını en aza indirir. MDF, lazer kesimle kesilir ve tasarımlarımız UV baskı ile paketlenmeden önce üzerine basılır. Akrilik paneller, kullanıcıların içindeki dönen dişlileri görmelerini sağlayan on ülkeyi temsil eden unsurları sergiler.

'Turning Luck' koleksiyonu, Maneki-neko ve rüya yakalayıcılar gibi çeşitli kültürlerden ünlü şans sembollerini içeren interaktif DIY otomaton oyuncaklar serisi aracılığıyla küresel iyi şansı hayata geçiriyor. Her modelin canlı renkleri ve karmaşık illüstrasyonları, her bir şans sembolünün benzersiz mirasını temsil ederken, dinamik mekanik hareketler onların sembolik şansını canlandırır. Bu hepsi bir arada tasarım, dış ambalajı ortadan kaldırarak atıkları en aza indirir ve daha sürdürülebilir bir kullanıcı deneyimine katkıda bulunur.

Bu Tasarım, 2024 yılında A' Oyuncaklar, Oyunlar ve Hobi Ürünleri Tasarımı Ödülü'nde Gümüş kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır ve mükemmel bir mükemmellik seviyesi sergileyerek pozitif duygular, hayret ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wong Li Tong
Görsel Kredileri: Image #1: Designer Ng Kok Kiang,2023. Image #2: Designer Lim Chiew Hong,2023. Image #3: Designer Lim Chiew Hong,2023. Image #4: Designer Ng Kok Kiang,2023. Image #5: Designer Ng Kok Kiang,2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Illustration Designer: LAU YOONG GUANN Visual Designer: NG KOK KIANG Promotional Marketing: WONG LI TONG Model Designer: LIM CHIEW HONG
Proje Adı: Turning Luck
Proje Müşterisi: Department of Visual Communication Design


Turning Luck IMG #2
Turning Luck IMG #3
Turning Luck IMG #4
Turning Luck IMG #5
Turning Luck IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun