Ding Sing: Tayvan Kültürünün Yansıması

Feng Peng'in Tasarladığı Ödüllü Restoran: Ding Sing

Çinli tasarımcı Feng Peng, Tayvan kültürünün benzersiz özelliklerini ve denizcilik mirasını yansıtan bir restoran tasarımıyla dikkat çekiyor. Ding Sing, Tayvan'ın "küçük ama şanslı" kültürünü ve sıcak pot yemeklerini kutluyor.

Feng Peng, Ding Sing'in tasarımında, Tayvan'ın kuzey ve güney kültürlerinin mükemmel bir şekilde entegre olduğu ve Tayvan'ın kendine özgü yerel kültürünü oluşturduğu tarihi nedenlere atıfta bulunuyor. Tasarımcı, restoranın tasarımında Tayvan'ın "küçük ama şanslı" kültürünü ve sıcak pot yemeklerini kutluyor.

Ding Sing, Tayvan'ın Kongming fenerlerinin anavatanı olduğunu hatırlatıyor. Fenerlerin uçurulması geleneği, "küçük ve uğurlu" kültürel özellikleri canlı bir şekilde gösteriyor. Feng Peng, bu özelliği restoranın tasarımına dahil ederek, mekanın yaratıcılığını ve atmosferini zenginleştiriyor.

Restoranın kapısı saf bakırdan yapılmıştır. Kapı yüzeyi kavisli bir şekle sahip olup, malzeme olarak alüminyum plaka kullanılmıştır. İç mekandaki avize, ışık geçirgenliği sonucunda kağıt dokusunu sunan eski mat camdan yapılmıştır.

Restoranın iç alanı 421 metrekare olup, mekan iki kata ayrılmıştır. Birinci kat alanı 296 metrekare ve bölme alanı 125 metrekaredir. Restoranın dışında, misafirler pencereden taze yapılmış süt çayı satın alabilirler. Belki de kapıdan içeri girecekler ve yukarıya bakacaklar. İkinci kattaki çitlerde yemek yiyen arkadaşlarını görebilirler.

Restoranın önü, çoklu kavisli yüzeylerden oluşur ve oyma alüminyum plaka ile birleştirilir. Mağazada kullanılan ahşap dokuya göre, üç farklı baskı filmi yapılmış ve üç farklı ahşap tahıl alüminyum plakası basılmıştır. Duvarın eğrisiyle birleştirilerek, kalıp alüminyum plakanın bükülmesi ve basılması için yapılmıştır.

Restoranın tasarımı, birçok teknik ve yaratıcı zorlukları aşmayı gerektirdi. Çok sayıda çelik kolon yemek alanının içinden eğimli bir şekilde geçer ve tavan kavisli bir şekildedir. Bu, mekanın parçalanmasına ve normal kullanımının etkilenmesine neden olmuştur. Ancak Feng Peng, bu sorunları aşmayı başarmış ve restoranın tasarımını, Tayvan'ın sıcak pot temalı bir restoran olarak, Kong Mingdeng'in modellemesiyle bir Tayvan atmosferi yaratmayı başarmıştır.

Ding Sing, 2022'de A' Hospitality, Recreation, Travel and Tourism Design Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Feng Peng
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer POPO VISION, Ding Sing , 2020. Image #2: Photographer POPO VISION, Ding Sing , 2020. Image #3: Photographer POPO VISION, Ding Sing , 2020. Image #4: Photographer POPO VISION, Ding Sing , 2020. Image #5: Photographer POPO VISION, Ding Sing , 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Feng Peng
Proje Adı: Ding Sing
Proje Müşterisi: Feng Peng


Ding Sing  IMG #2
Ding Sing  IMG #3
Ding Sing  IMG #4
Ding Sing  IMG #5
Ding Sing  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun