Xiao Feng Yin Yue Greentown: Doğa ile Sanatın Buluştuğu Mekan

Zhijun Zhong'un Tasarladığı Satış ve Sergi Merkezi, Doğal ve Kültürel Öğeleri Birleştiriyor

Nansha bölgesi, Guangzhou'nun tek sahil alanı olması ve Deniz İpek Yolu'nun başlangıç noktası olmasıyla bilinir. Zhijun Zhong, bu projede yerel kültürel arka planın derinliklerine inerek, Çin mürekkep resmi, balıkçı köyü, sazlık ve ipek gibi unsurları entegre etti.

Proje, Guangzhou, Nansha'da yer alıyor ve bölgenin benzersiz Kanton su kasabası manzarası ve balıkçı köyü kültürüne sahip. Ancak şehrin gelişimiyle birlikte bu manzara yavaş yavaş kaybolmaya başladı. Zhong, balıkçı köyünden kültürü çıkararak, su kasabasının eski sahnelerini yeniden yaratmak için basit ve doğal bir tasarım felsefesi kullandı. Çin mürekkep resmi, ipek ve fener gibi birçok unsur, mükemmel Çin kültürünü ifade etmek ve basit, zarif ve saf bir yaşam tarzını savunmak için mekana entegre edildi.

Proje, mermer, ahşap, ağaç dalları gibi birçok doğal malzeme kullanıyor. Zhong, sanatın ince işlenmesi ve karıştırılması yoluyla, insanların doğayla çevrili bir mekan yarattı ve insan ile doğa arasındaki ilişkiyi yorumladı. Bu proje, düz bir katman ve 900 metrekarelik bir alana sahip.

Tasarımın başlangıcında, Zhong'un amacı, insan odaklı bir mekan yaratmaktı. Yerel kültürel arka planın alan araştırmalarını yürüttü ve yerel gelenekleri anlamak için bilgi topladı. Toplama ve özetleme sonrasında, tasarımcı, sazlık, ipek, balık ağı gibi klasik unsurları çıkardı ve bu unsurlar aracılığıyla tasarım, insan ve mekan arasındaki uyumu uyandırdı ve kaybolma ve koruma arasındaki dengeyi sağladı.

Projenin zorluğu, sanat tasarımının, kentsel ekonomik gelişme sürecinde ekolojik doğa ile uyumlu bir şekilde, zamanın estetik ve kullanım ihtiyaçlarını nasıl karşıladığıdır. Böylece insanlar, şehirde yaşarken huzurlu, rahat ve zarif bir yaşam atmosferi hissedebilir ve huzursuz bir ruhu çökebilirler. Zhong, mekanın büyük bir kısmını boş bıraktı, karmaşık şeyleri kaldırdı ve mekanı basit tuttu, şehrin anılarını tanıttı, duyguları tasarıma entegre etti, böylece tasarımda manzara ve atmosferi yarattı ve insanlar ile mekan arasındaki uyumu uyandırdı.

Proje, 2019'da başladı ve Eylül 2020'de tamamlandı. Guangdong eyaleti, Guangzhou, Nansha Bölgesi, Jiangling Kuzey Yolu'nda bulunuyor. Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmellik seviyesini gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zhijun Zhong
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Yi Qian Du, 1, 2020. Image #2: Photographer Yi Qian Du, 2, 2020. Image #3: Photographer Yi Qian Du, 3, 2020. Image #4: Photographer Yi Qian Du, 4, 2020. Image #5: Photographer Yi Qian Du, 5, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Zhijun Zhong
Proje Adı: Xiao Feng Yin Yue Greentown
Proje Müşterisi: Zhijun Zhong


Xiao Feng Yin Yue Greentown IMG #2
Xiao Feng Yin Yue Greentown IMG #3
Xiao Feng Yin Yue Greentown IMG #4
Xiao Feng Yin Yue Greentown IMG #5
Xiao Feng Yin Yue Greentown IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun