JW Marriott Hotel: Doğanın İlham Verdiği Lüks ve Konfor

Bo Liu ve Hank Xia'nın Tasarladığı JW Marriott Hotel, Doğal Çevresinden Esinlenen Bir Tasarım Anlatısı Sunuyor

Shanghai'nın Fengxian bölgesinde yer alan bu otel, 52000 m2'lik bir alan üzerine kurulu ve misafirlerine zenginleştirici deneyimler sunan sıcak ve hoş bir lüks sunuyor.

Bo Liu ve Hank Xia tarafından tasarlanan JW Marriott Hotel, doğal çevresi olan Jinhai Gölü'nden esinlenen bir stil anlatısı sunuyor. Otelin dış tasarımı, "Roc'un denize atlaması" masalından esinlenerek efsanevi kuş Roc'u anımsatıyor. Yaratıcılık hissi, deneyimin her aşamasında kendini gösteriyor ve katman katman açılıyor. Tasarım öğeleri, Doğu Denizi'nin dalgalarını yansıtan dalgalı, kıvrımlı formlarda ahşap ve mermer gibi doğal malzemeleri de içeriyor. Otelin 265 misafir odası ve süiti, modern çizgiler ve misafirlerin konforu ve rahatlığı için düşünülmüş her türlü olanakla birlikte, plajları ve denizi yansıtan koyu ve mavi tonlarda lüks bir konfor sunuyor.

Shanghai'nın Fengxian bölgesinde yer alan bu otel, 52000 m2'lik bir alan üzerine kurulu ve misafirlerine zenginleştirici deneyimler sunan sıcak ve hoş bir lüks sunuyor. Otel, 265 zarif misafir odası ve süiti, 1.800 m2'lik toplantı alanı, 900 m2'lik büyük bir ziyafet salonu ve JW Garden, JW Kitchen, Yan Xuan ve Shanghai Crab & Co. olmak üzere üç farklı restoran ve bir barı bünyesinde barındırıyor. Geniş bir yönetici salonu, çevredeki doğal manzarayı izlerken işleri yakalamak için ideal bir yer sunuyor.

Otelin tasarımında mermer, ahşap, metal, paslanmaz çelik, cam ve ahşap oyma gibi malzemeler kullanıldı. Toplam alan 52000m2 olup, üç restoran - JW Kitchen, lüks restoran Yan Xuan ve özel restoran Shanghai Crab & Co. - 15 zarif yemek odası, 1.800 m2 toplantı alanı, 900 m2 büyük ziyafet salonu, bir JW Asia Spa ve Çocuk Aktivite Merkezi'ni içeriyor. Geniş bir yönetici salonu, çevredeki doğal manzarayı izlerken işleri yakalamak için ideal bir yer sunuyor.

Bo Liu ve Hank Xia'nın tasarladığı bu otel, misafirlerine odaklanmalarını, bedenlerini beslemelerini ve ruhlarını canlandırmalarını sağlayacak programlar ve teklifler aracılığıyla her anı en iyi şekilde yaşamalarını sağlamak için tasarlandı. Araştırmalar, tamamen hazır, anlamlı bağlantılar kurmayı ve ruhu beslemeyi arayan sofistike, bilinçli gezginlere nasıl hizmet edeceğimize odaklandı.

Tasarım sürecinde karşılaşılan en büyük zorluklardan biri, tasarım maliyeti, bakım ve işletme maliyeti ile markanın beklentileri ve standartları arasında nasıl bir denge kurulacağıydı. Ayrıca, bir otel binası içindeki işlevlerin karmaşıklığı ve çeşitliliği nedeniyle, konaklama sektöründeki iç mimarların, tüm fiziksel özelliklerin ve mimari öğelerin müşterinin vizyonu, iş gereksinimleri ve işletme standartlarına uygun olduğundan emin olmak için çeşitli teknik paydaşlarla koordinasyon sağlamaları gerekiyor.

2022'de A' Hospitality, Recreation, Travel and Tourism Design Award'da Altın ödül alan bu tasarım, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratımlara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Bo Liu
Görsel Kredileri: PLD/ PAUL LIU DESIGN CONSULTANTS
Proje Ekibi Üyeleri: BO LIU HANK XIA
Proje Adı: JW Marriott Hotel Shanghai Fengxian
Proje Müşterisi: Bo Liu


JW Marriott Hotel Shanghai Fengxian IMG #2
JW Marriott Hotel Shanghai Fengxian IMG #3
JW Marriott Hotel Shanghai Fengxian IMG #4
JW Marriott Hotel Shanghai Fengxian IMG #5
JW Marriott Hotel Shanghai Fengxian IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun