Dhawa Jinan Daming Gölü: Tarihi Mirası Modern Konforla Buluşturan Tatil Köyü

18. Yüzyıl Çin Mimarisinden Esinlenen Tasarım, Sürdürülebilir Modern Lüksü Sunuyor

Çin'in Jinan şehrinde, geleneksel mimariyi modern otel işlevselliği ile harmanlayan Dhawa Jinan Daming Gölü Tatil Köyü, Muchuan Xu, Shangzhao Yang ve Minxi Cai'nin imzasını taşıyor. Tarihi Jiangxi Loncası Sarayı'nı yeniden canlandıran bu proje, kültürel mirası koruma ve yeniden kullanma konusunda örnek teşkil ediyor.

Çin'in geleneksel yeşil tuğla ve siyah kiremitli dört avlulu evleri (Siheyuan), ağlayan söğütler ve bahar havuzları, Jinan'ın eski güzelliklerini yansıtıyor ve Dhawa Jinan Daming Gölü Tatil Köyü'nün tasarımına ilham veriyor. Tasarımcılar, konuklara genç bir Jiangyou iş insanının Jiangxi Loncası Sarayı'na ilk geldiğinde gördüklerini ve duyduklarını göstermeyi ve modern otel işlevlerini sahne yolları kavramına entegre ederek yenileme çalışmalarında sunmayı hedefliyorlar.

Projenin benzersiz özellikleri arasında, Qianlong döneminde (18. yüzyılın ortası ve sonları) inşa edilen ve tarihi ve kültürel koruma binalarını içeren Jiangxi Loncası Sarayı'nın (Uzun Ömür Sarayı) bulunması yer alıyor. "Yeni memleket bilgisi" fikriyle, geleneksel unsurlar ve kültür çevirisi yoluyla çıkarılıyor, tasarımın resmi çerçevesi oluşturuluyor ve orijinal geleneksel mimariye yeni kompozisyon, malzeme ve doku kazandırılıyor.

Lobi ve lobi barın konsepti, Xia Yuhe ve İmparator Qianlong arasındaki aşk hikayesinden esinlenerek, cam şemsiyeler ve aynalı nilüfer yaprakları ile düzenleniyor. Gün boyu hizmet veren restoran, Jiangyou iş çetesinin bagajlarından ilham alıyor, yerel unsurları entegre ediyor ve geleneksel Jinan pazarının canlılığını yeniden yorumluyor.

Shandong'daki geleneksel kuzey klasik konut binalarından dönüştürülen ilk tatil köyü olan bu proje, yaklaşık 9800 metrekarelik bir alanı kaplıyor ve yaklaşık 16200 metrekarelik bir tasarım alanı ile 99 misafir odası, banyolar, barlar, Spa, restoranlar ve konferans odaları sunuyor. Verandalar birbirine bağlanarak güçlü bir mahremiyet sağlıyor.

Projede, uzun vadeli sürdürülebilirlik kapasitesine sahip otel binalarının önemi ve kentsel yeniden canlandırma projelerinde mevcut orijinal dokuyu koruma yeteneği vurgulanıyor. Lobi, ızgaralı cam tavanlı bir cam merdiven alanına sahip ve sürdürülebilir bir şekilde gökyüzü ışığını iyi bir şekilde dışarı çıkarabiliyor. Ayrıca, iç ve dış mekanı aydınlık bir alan haline getirerek misafirlerin ışık ve gölge içindeki klasik ve modern çarpışmayı deneyimlemelerini sağlıyor.

2015 yılında eski bina yenileme projesini tamamlayan proje, hemen ardından koruma ve yeniden yapılandırma projesine başladı ve 2020 yılında iç tasarım projesine geçildi. İç tasarım Şubat 2023'te tamamlandı ve tatil köyü Mart 2023'te açıldı.

DHAWA'nın yenilenmesi, tarihten tasarım unsurlarının çıkarılmasını ve modern yaşamla başa çıkmak için bunların işlevlere entegre edilmesini araştırmayı gerektiriyor. Lobi tavanı için çevre dostu şeffaf malzemeler kullanılarak enerji tasarrufu sağlayan bir alan yaratılıyor, proje zemin ısıtma ve atık su geri dönüşüm sistemi ile donatılarak enerji tüketimi en aza indiriliyor. Böylece sürdürülebilir otel, kentsel kültürel özellikleri sunuyor ve mirasını canlandırıyor.

Projenin benzersiz tarihi arka planı nedeniyle, kültürü miras almak, yeni çağa girmek, yenilik ve entegrasyon yeteneklerini kullanarak bina işlevlerini aktive etmek gerekiyor. Geleneksel binaları dönüştürmek, yüzyıllar öncesine dayanan insanlık tarihini geriye doğru takip etme, kültürel unsurları yeniden yapılandırma ve yeni ve eski hava ve su tedarik ile kanalizasyon sistemlerini düzenleme zorluklarının üstesinden gelmeyi gerektiriyor, modern ticaret misafirperverliği alanı yaratıyor ve yeni canlılık kazandırıyor.

Dhawa Jinan Daming Gölü'nün özelliği, Qianlong döneminde (18. yüzyılın ortası ve sonları) inşa edilen ve tarihi ve kültürel koruma binalarını içeren Jiangxi Loncası Sarayı olmasıdır. Tasarım fikri olarak, yeni memleket bilgisi geleneksel unsurları ve kültürü çeviri yoluyla çıkarıyor, tasarımın resmi çerçevesini oluşturuyor ve orijinal geleneksel mimariye yeni kompozisyon, malzeme ve doku kazandırıyor.

Görsel içeriklerin fikri mülkiyet ve telif hakları 2023 yılında Vantree Design'a aittir.

Bu tasarım, 2024 A' Otelcilik, Rekreasyon, Seyahat ve Turizm Tasarım Ödülü'nde Altın ödülün sahibi oldu. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik sergileyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyici yaratılara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Muchuan Xu
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Vantree Design, 2023.
Proje Ekibi Üyeleri: Muchuan Xu Shangzhao Yang Minxi Cai Qijun Lu Zhongning Zhang Xiaofeng Li Lingjing He Guanbao Ye Junjie Li Jiajun Yin Dejun Li Yuhong Peng Zhuohui Hu Yiming Huang
Proje Adı: DHAWA Jinan Daming Lake
Proje Müşterisi: The Guangzhou Academy of Fine Arts & Vantree Design


DHAWA Jinan Daming Lake IMG #2
DHAWA Jinan Daming Lake IMG #3
DHAWA Jinan Daming Lake IMG #4
DHAWA Jinan Daming Lake IMG #5
DHAWA Jinan Daming Lake IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun