Hasan Ozkul'un "Dalgalar" Adlı Tasarımı, Gardırop Anlayışını Yeniden Şekillendiriyor

Doğanın En Tanıdık Fenomenlerinden Birinden İlham Alan Ozkul, Gardırop Tasarımında Yepyeni Bir Boyut Açıyor

Hasan Ozkul'un "Dalgalar" adlı tasarımı, gardırop anlayışını yeniden şekillendiriyor. Akdeniz kıyısında büyüyen tasarımcı, en tanıdık doğa fenomenlerinden biri olan dalga konseptini, gardırop tasarımına taşıyor.

Hasan Ozkul, tasarımında, kıyıya vurup yok olmak üzere olan bir dalganın donmuş anını temsil eden özel bir sahne seçmiş. Altından üstüne doğru, eşsiz rastgele bir üst üste gelme eylemini temsil ediyor. Su parçasının beden dili, keskin, lineer bir forma dönüştüğünde; kutusal ama karışık bir hale geliyor.

1800 mm yüksekliğindeki bu ergonomik mobilya, kozmetik ve iç çamaşırı için esnek raf ayarlarına, giysiler ve aksesuarlar için geniş çekmecelere ve yan taraftan çıkan bir gömlek askısına sahip. Gardırop, bir gardırobun ana gereksinimlerini koruyarak, mantığını ve estetiğini denemek üzere tasarlandı. Temiz kesimli heykelsi tutumu korumak için, kullanıcı deneyimi, açmak için itme sistemine göre şekillendirildi.

Proje, lake ağaçtan yapılmış 7 bağımsız dolaptan oluşuyor ve düzgünce kayan çekmecelerle ikinci bir dalga deneyimine yol açan itme açma sistemini kullanıyor. Su ifadesi olarak, içi ve dışı tek ton mat mavi el boyaması yapılmış.

Her bir yüzeyin merkezinden itildiğinde, otomatik olarak açılıyor, çekmecelere ve ayarlanabilir raflara ulaşıyorsunuz. Kapatma işlemi için de aynı itme işlemi geçerli. Bu, kullanıcı ile mobilya arasındaki etkileşimi artırıyor ve kullanım kolaylığı sağlıyor.

Hasan Ozkul'un bu tasarımı, 2022 A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, teknik ve yaratıcı becerileri güçlü, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı becerileri olan tasarımlara verilir.

Hasan Ozkul'un "Dalgalar" adlı tasarımı, gardırop anlayışını yeniden şekillendiriyor. Akdeniz kıyısında büyüyen tasarımcı, en tanıdık doğa fenomenlerinden biri olan dalga konseptini, gardırop tasarımına taşıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hasan Özkul
Görsel Kredileri: Hasan Özkul
Proje Ekibi Üyeleri: Hasan Özkul
Proje Adı: Waves
Proje Müşterisi: Hasan Özkul


Waves IMG #2
Waves IMG #3
Waves IMG #4
Waves IMG #5
Waves IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun