Frans Schrofer - Studio Schrofer'dan Porto: Modern Çağın İhtiyaçlarına Yönelik Bir Relax Koltuk Tasarımı

Satellite ve Radarların İlham Verdiği, Konfor ve Gizlilik İhtiyaçlarını Karşılayan Porto

Frans Schrofer - Studio Schrofer, modern çağın ihtiyaçlarına yönelik bir relax koltuk tasarımı olan Porto'yu sunar. Bu tasarım, güven, zeka ve zarafetin güçlü sözsüz sinyallerini göndermek için uydu ve radarların unsurlarını içerir.

Porto, estetik açıdan seçici ev sahiplerinin stil, konfor ve gizlilik gereksinimlerini karşılar. Porto'nun imza özelliği, kişinin görsel görünümünü artırırken, iletişim tarafının özel alımını sağlayan eliptik şekilli başlık bölümüdür.

Porto, vücudu sarmalayan birleşen açılar ve eğrilerle heykelsi ve dinamiktir. 360 derece dönebilen ve eğilebilen mekanizma, vücut hareketlerine yanıt verir ve koltuğun tabanına monte edilir ve sonrasında dikişsiz bir görünüm için döşenir.

Porto, metal çerçeve takviyesi ile tek kalıp soğuk köpük teknolojisi ile üretilir. Dönebilen ve eğilebilen mekanizma, konuya odaklanırken perspektifi genişleten 360 derece panoramik bir deneyim sunar. Eğim mekanizması, vücut hareketlerine yanıt verir ve koltuğun tabanına monte edilir ve sonrasında dikişsiz bir görünüm için döşenir.

BoConcept, herhangi bir iç mekan için kişiselleştirme imkanı sunan geniş bir kumaş ve deri yelpazesi sunar. Porto, Studio Schrofer tarafından BoConcept için tasarlanmıştır ve Danimarka'da bulunmaktadır. Proje 2021 yılında tamamlanmış ve pazara sunulmuştur.

Porto, bir relax koltuk olarak Covid pandemisi sırasında profesyoneller ve öğrencilerin hem gizlilik hem de konfor ihtiyaçlarını karşılamak için daha fazla talep gördü. 2020 nüfus sayımına göre, tele çalışan hanehalklarının yüzdesi, önceki yıla göre iki katına çıktı. Daha yüksek gelir grubunda olanlar için tele çalışma oranı daha da yüksek oldu, yüzde 73.1.

Frans Schrofer'ın Porto tasarımı, Danimarka markası BoConcept için, konforun kişisel limanı olarak işlev görürken, görsel olarak güven, zeka ve zarafeti iletiyor. Heykelsi formların ve birleşen açıların birleşimi, ergonomik olarak mükemmel bir destek oluşturur. Eğim fonksiyonu ile dönebilen mekanizma, rahat bir 360 derece panoramik deneyim sunar. Günün ağırlığını hafifletmek için eşleşen ayaklığı üzerine ayaklarınızı kaldırın.

Porto, 2022'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Gümüş Ödül kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Frans Schrofer
Görsel Kredileri: Image #4: Photographer Christian B, Porto, 2021. Image #5: Photographer Stéphane Maffait, Porto, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Frans Schrofer
Proje Adı: Porto
Proje Müşterisi: Frans Schrofer


Porto IMG #2
Porto IMG #3
Porto IMG #4
Porto IMG #5
Porto IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun