Yenilikçi Tasarım: Nakamura Co.'nun Duvar V4 Televizyon Standı

Ev İçi Estetiği ve Fonksiyonelliği Birleştiren Yenilikçi Tasarım

Nakamura Co. tarafından tasarlanan Duvar V4, televizyon standı tasarımına yepyeni bir soluk getiriyor. Hem estetik hem de işlevsel bir çözüm sunan bu tasarım, yaşam alanlarına uyum sağlarken, kullanıcıların televizyonlarını istedikleri yükseklikte monte etmelerine olanak sağlıyor.

Televizyon standı tasarımında yeni bir dönem başlatan Duvar V4, televizyonların duvara asılmasını sağlayarak, gereksiz alan kullanımını en aza indiriyor. Büyük ekranlı televizyonların montajı ve yükseklik ayarlamaları genellikle zorlu bir süreç olabilir. Duvar V4, bu zorluklara çözüm getiriyor. Kullanıcıların tercih ettiği yükseklikte, güvenli bir şekilde montaj yapılabilen bu tasarım, odada özel bir düzenleme gerektirmez. Kablolar ve vidalar dışarıdan görünmez, bu da kullanıcının yaşam alanıyla uyum ve bütünlük sağlar.

Duvar V4'ün temel yapısı, taban ve zemin arasında 2 mm kalınlığa ulaşmak için 3D şeklinde preslenmiş 2 mm çelik plakaya dayanır. Destekleyici sütun ve kablolar, yüksekliği değiştirirken uzayan bir panelin içinde gizlenmiştir. Tüm gövdeye saten toz kaplama uygulanmış ve panelin yüzeyine yüksek kaliteli mobilya dokusu veren bir ahşap kaplama uygulanmıştır.

Televizyon standının genişliği 830mm, derinliği 520mm ve yüksekliği 1265mm'dir. Destekleyici sütunun yüksekliği 8 seviyede (her biri 5 mm) ayarlanabilir. Metal braket, televizyonun arkasındaki şekle uyar, bu da ince pozisyon ayarına olanak sağlar. İsteğe bağlı raflar da eklenerek bu televizyon standı, tüm kullanıcıların ihtiyaçlarına uygun hale getirilebilir.

Tasarımın geliştirilmesi Ekim 2020'de başladı ve Kasım 2021'de tamamlandı. Ürün, Ocak 2022'de piyasaya sürüldü. Tasarımın altında yatan araştırma, televizyon standının kalınlığını azaltarak ve televizyon kablolamasını gizleyerek televizyonu duvara olabildiğince yakın getirmeye odaklandı. Zemindeki 3 mm'lik bir adımın bir kişiyi tökezletebileceği bilgisine dayanarak, tabanın kalınlığını güvenlik nedenleriyle azaltmaya odaklandık, böylece daha basit ve düzenli bir kurulum sağladık.

En büyük zorluk, çok ince bir taban yapısında gücü sağlamaktı. Demir plaka tek başına yeterli güce sahip olmadığı için, taban 2 mm plakanın gücünü tamamlayacak şekilde radyal olarak düzenlenmiş bir dizi takviye elemanı içerir. Bu yapı, görsel düzenlilik ve etkili mekansal kullanım sağlar. Bu yöntem, Japonya'daki en güçlü depremleri simüle edebilen bir laboratuvarda yapılan tekrarlanan titreşim testleriyle etkinliğini kanıtlamıştır.

Duvar V4 ile hemen hemen her tür televizyon, duvara asılarak düzenli bir şekilde monte edilebilir. Büyük boy televizyonlar (90 inçe kadar) çeşitli üreticilerden güvenli bir şekilde kullanıcıların tercih ettiği yükseklikte monte edilebilir. Montaj işlemi oldukça basittir ve odada özel bir düzenleme gerektirmez. Kablolar ve vidalar dışarıdan görünmez, bu da kullanıcının yaşam alanıyla uyum ve bütünlük sağlar. Güvenlik nedenleriyle tabanın kalınlığını azaltmaya odaklandık, böylece daha basit ve düzenli bir kurulum sağladık.

Duvar V4, 2023'te A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileriyle hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nakamura Co.
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021. Image #2: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021. Image #3: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021. Image #4: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021. Image #5: Photographer Nakamura Co.Variations, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Producer : Akira Nakamura Designer : Hiroshi Tozawa Designer : Toshiaki Komori Supply Chain Manager : Naohisa Inoue
Proje Adı: Wall V4
Proje Müşterisi: Nakamura Co.


Wall V4 IMG #2
Wall V4 IMG #3
Wall V4 IMG #4
Wall V4 IMG #5
Wall V4 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun