Sanat ve Zanaatin Buluştuğu Nokta: Infinity Konsol

Cesare Arosio'nun Doğadan İlham Alan Tasarım Harikası

Usta işçiliğin ve modern tasarımın kusursuz birleşimi Infinity, Cesare Arosio'nun doğanın organik formlarından esinlenerek yarattığı bir tasarım başyapıtıdır.

Laurameroni tasarım koleksiyonu ile uzun ve yoğun iş birliğinin ürünü olan Infinity, malzeme kullanımındaki ustalığı ile öne çıkan, benzersiz ve farklı bir şirketin karakteristik özelliklerini yansıtır. Bu özellikler, ürünün karmaşıklığı, materyalitesi ve eşsizliği ile Infinity'nin tasarımına ilham kaynağı olmuştur. Doğanın ürettiği gerçek heykeller olan dalga formlarının akıcı, organik şekillerinden güçlü bir şekilde esinlenen bu konsol, göz alıcı bir estetik sunar.

Infinity koleksiyonunun bir parçası olan bu konsol, geometrik alveolar tabanın benzersiz detayını yeniden yorumlar ve bir dizi yumuşak eğri ile bunu daha da vurgular. Bu iddialı hedefe ulaşmak için, doğal olarak sundukları çeşitli bitişler, kavramlar ve tekniklerle ahşap gibi ham malzemeler temeldir ve iyi bir şekilde değerlendirilmiştir. Oyma ahşaptan yapılmış özel taban, sadece göze hoş gelmekle kalmaz, dokunma duyusunu da cezbetmekle birlikte, zanaatkarların becerisinin bir simgesidir.

Brianza'nın tipik zanaat mirasına atıfta bulunan sofistike işçilik, son derece karmaşık eğrilerin yaratılmasını mümkün kılmıştır. Konsolun dış kısmında, özel bir malzemenin kullanılması yoluyla yapılan alışılmadık işçilik gibi rafine detaylara olan zevk, kıvrımlı şekillerle birleştirilmiştir.

Infinity konsol, objeler, sanat eserleri ve aydınlatma aksesuarları yerleştirmek için çok amaçlı bir nesnedir. Tasarımı ile aynı zamanda mekân içinde dekoratif bir öğe olarak kullanılabilir.

Proje, Eylül 2021'de başladı ve Nisan 2022'de tamamlandı ve Salone del Mobile'da sergilendi. Doğa ile ilişki üzerine içsel bir araştırmadan yola çıkarak, doğal formların kıvrımlarını somutlaştırabilecek bir malzeme bulma amacıyla başladık. Hazırlık çizimleri ve şirket ile kurulan sağlam ilişki sayesinde amacımıza ulaştık. Zamanla, teknikleri mükemmelleştirdik ve malzemenin fiziksel sınırlarına doğru daha da ileriye giderek gerçek bir doğal heykel gibi görünen bir model elde etmeyi başardık. Sonuç, herhangi bir yaşam bağlamına tarz ve zarafetle uyum sağlayabilecek güçlü bir kişiliğe sahip dekoratif bir mobilya parçasıdır.

Teknolojik malzeme araştırmasının bir sonucu olan bu tasarım, kullanım işlevselliği ile kıvrımlı çizginin zarafetini birleştirir. Konsolun tabanı, oldukça karmaşık eğrilikler yaratabilecek yüksek dolap yapımı teknikleri geliştirilerek oluşturulmuştur. Konsolun inşasında karşılaşılan sorun, dış yüzeyde uygulanacak dekoratif malzemenin eğilme fiziksel özellikleri işlevi olarak eğrilerin incelenmesiydi. Bu zorluk, zanaatkarlarımızın becerikli işçiliği sayesinde aşılmıştır.

Cesare Arosio, mimar ve tasarımcı, Infinity projesini daireler ve bileşik eğrilerle tasarladı ve ona organik bir şekil verdi. İlhamını sanattan, çağdaş tasarımdan ve şirketin zanaatkarlığından alıyor. Ürüne, modernizm ve minimalizmi organik bir formda harmanlayan yaratıcı ekletisizmi de takdir edilen benzersiz bir stil kazandırmayı başarmıştır. Bu konsol, geometrik alveolar tabanın benzersiz detayını yeniden yorumlar ve bir dizi yumuşak eğri ile bunu daha da vurgular. Bu iddialı hedefe ulaşmak için, ahşap gibi ham malzemeler temeldir.

Fotoğrafçı Vincenzo Caccia tarafından çekilen görsellerin telif hakkı ve fikri mülkiyeti korunmaktadır.

Bu Tasarım, 2024 A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü: Üst düzey yaratıcılığa ve profesyonel dikkate değer tasarımlara verilir. Güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileriyle hayranlık uyandıran bu tasarımlar, olağanüstü mükemmellik seviyesini sergileyerek pozitif duygular, hayret ve hayranlık uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cesare Arosio
Görsel Kredileri: Photographer Vincenzo Caccia
Proje Ekibi Üyeleri: Cesare Arosio
Proje Adı: Infinity
Proje Müşterisi: Laurameroni Design Collection


Infinity IMG #2
Infinity IMG #3
Infinity IMG #4
Infinity IMG #5
Infinity IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun