Tradyonel Kültür ve Modern Teknolojiyi Buluşturan Tasarım: Jinheng Optometry

Luo Ke'nin Tasarımı Olan Jinheng Optometry, Shanxi Kültürü ve Modern Teknolojiyi Birleştiriyor

Shanxi kültürünün uzun tarihine ve ekonomik gelişimine olan etkisinden esinlenen Luo Ke, Jinheng Optometry projesinde bilim, tıp teknolojisi ve görsel merkezin karakteristik özelliği olan "göz"ü birleştiriyor.

Projenin ana vizyonu, "göz" etrafında sınırsız yaratıcılığı tam anlamıyla kullanıyor. Sağdaki pencere, 10.000'den fazla paslanmaz çelik kelebekten oluşan bir göz şekli. Kelebeklerin yüksek uçtuğu bir vitrin, sadece bir el işçiliği değil, aynı zamanda görsel merkezin hizmet konusunun bir imaj tezahürü. Tasarımcı, tavan modellemesi, S şeklindeki tezgah, merdiven arkası dolap, şerit avize gibi alan tasarımında ustaca akıcı eğriler kullanıyor.

Sol taraftaki pencere, bilgisayar programlama aracılığıyla farklı hareket izlerini döngüsel bir şekilde yansıtan dinamik bir görüntü reklam ışık kutusu. Altın posta kutusu standı dolabı, çıkıntılı bir şekil ve mat bronz altın ile, satış alanının yüksek sonlu atmosferini vurguluyor. Her katın döşeme yüzeyi, merdiven basamakları ile aynı taş yüzey malzemesinden yapılmıştır. Malzemelerin ve ışıkların entegrasyonu ve birleştirilmesi, alanın zengin seviyesini yansıtır.

Proje, profesyonel teknoloji ile ilk göz kliniğini inşa eden Jinzhong Hengdeli'nin yeni bir imajını sergiliyor ve tıbbı iş ile birleştiriyor. Mekanın uyumu ve işlevsel performansına dikkat edilirken, titiz teknoloji ve yüksek kaliteli malzemelerle konforlu bir iç mekan yaratılıyor. Projenin yeri tek ailelik bir bina olmasına rağmen, tüm binanın mekan bağlantısı olarak hizmet eden kamusal bir merdiven yoktur ve yangın güvenliği gereksinimleri göz önünde bulundurulmalıdır, bu nedenle merdivenin dönüştürülmesi aşılmak zorunda olan sorunlardan biridir.

Projede en zorlu kısım, konforlu ve sıcak bir teşhis ve tedavi ortamı yaratmaktır. Binlerce yıldır, pasta, Shanxi'nin yemek kültürünün en belirgin temasıdır, bu yüzden birinci kattaki satış alanını tasarlarken, makarna elementi kullanıldı. Kıvrımlı eğri, yumuşak çizgi, hepsi bu alanın bize getirdiği vizyonun keyfini çıkarıyor.

2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeriyor. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan bu tasarım, dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ke Luo
Görsel Kredileri: Photographer Zhao Bin, Duzun Architectural Photographing, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Luo Ke
Proje Adı: Jinheng Optometry
Proje Müşterisi: Ke Luo


Jinheng Optometry IMG #2
Jinheng Optometry IMG #3
Jinheng Optometry IMG #4
Jinheng Optometry IMG #5
Jinheng Optometry IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun