Çalışma ve Oyunu Bir Arada Sunan Tavex'in Yeni Ofisi

Teodora Panayotova ve Max Baklayan'ın Tasarladığı Çift Amaçlı Ofis Alanı

Teodora Panayotova ve Max Baklayan tarafından tasarlanan Tavex'in yeni Sofya ofisi, hem yönetim hem de idari ekip için olduğu kadar Bulgaristan ve yurtdışındaki tüm çalışanlar için de bir ilham kaynağı olacak şekilde tasarlandı. Bu çift amaçlı ofis alanı, çalışma ve oyunu bir arada sunarak, çalışanların yaratıcılıklarını ve dış kutu düşünme yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Yeni Tavex merkezi, çalışanların kendilerini hoş karşılanmış ve bölgesel merkezlerinden gurur duymuş hissetmelerini sağlamak için tasarlandı. Ofis, Tavex'in tüm çalışanlarını - modern, cesur ve günümüz sorunlarına yaratıcı ve kutunun dışında düşünme yeteneğiyle meydan okuyan - temsil etmeliydi.

Tavex'in yeni merkezi, "Çalışma ve Oyun - ama ikisini asla karıştırma" ilkesine göre tasarlandı. Kapıdan içeri girildiğinde, siyah mermerden yapılmış 6 metrelik bir ada bar/mutfak, yüksek tavanlar, Fars halıları ve her zaman yeşil bitkilerle karşılanıyorsunuz. Sağınızda, yüksek cam duvarlara sahip iki aynalı toplantı odası bulunuyor. İki balkon katı, ofisler, toplantı odaları ve eğitim tesislerini barındırıyor. Cam duvarlar ve özel ışıklar, gerekli tüm ayrımı yaratıyor.

Ofis, işbirliğini ve ortak yaşamı teşvik eden zeki, kapsayıcı bir alan. Özel çalışma zamanı ışıkları gibi detaylar, çalışma alanları arasında görünmez bir ayrım yaratıyor. Kendinizi izole edebilirsiniz, ancak hala çevrenin bir parçası olabilirsiniz. Endüstriyel minimalist tasarım, cilalı beton, mermer taklidi, OSB paneller, metal raylar ve Fars halıları, rutinden bir kopuş yaratıyor. Saat 19.00'da, neon ışıklar, alçak asılı ampuller ve kütüphanenin etrafındaki LED ışıklar sizi doğrudan özel bir etkinlik mekanına götürüyor.

Ofis, 490 metrekarelik bir alanı iki seviyeye böler. Üst seviye iki balkondan oluşur. 12 oda bulunmaktadır, hepsi kaliteli mobilyalarla donatılmış ve siparişe göre yapılmış özel ray ışıklarıyla donatılmıştır. 12 odadan - 1 büyük konferans odası, 12 kişilik özel ceviz masa ve son teknoloji multimedya ile donatılmış, üç tam donanımlı toplantı odası ve sekiz ofis bulunmaktadır. Ayrıca bir eğitim alanı ve özel mutfak, dev bar ve dinlenme alanı olan büyük bir ortak alan bulunmaktadır.

Tavex'in yeni kurumsal aile evi, gündüzleri işlevsel, uygun bir ofis ortamı ve akşamları bir parti mekanı olan iki amaçlı bir alandır. Hedef, her çalışan için erişilebilir ve hoş bir ortam yaratmak, sosyal etkileşim için doğru ortamı yaratmak, sürekli olarak yaratıcılığı besleyen bir çalışma alanı yaratmaktır.

Bu tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmeliyeti simgeleyen ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Teodora Panayotova and Max Baklayan
Görsel Kredileri: Aleksandar Novoselski - photographer
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Teodora Panayotova Designer: Max Baklayan
Proje Adı: Dr. Jekyll and Mr. Hyde
Proje Müşterisi: Teodora Panayotova and Max Baklayan


Dr. Jekyll and Mr. Hyde IMG #2
Dr. Jekyll and Mr. Hyde IMG #3
Dr. Jekyll and Mr. Hyde IMG #4
Dr. Jekyll and Mr. Hyde IMG #5
Dr. Jekyll and Mr. Hyde IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun