Naoya Tochio'nun Yenilikçi Tasarımı: Yuamu

COVID-19 Sonrası Yeniden Şekillenen Mekanlar: Banquet Hall'dan Misafir Odalarına

2019'da COVID-19'un yayılmasıyla birlikte, banket salonlarına olan talep ortadan kalktı. Bu durum, tasarımcı Naoya Tochio'yu, banket salonunu misafir odalarına dönüştürme fikriyle karşı karşıya bıraktı. Yüksek tavanların avantajını kullanarak, nehir manzarasını görebilecekleri bir yaşam alanı ve banyo oluşturarak, eşi benzeri görülmemiş bir Japon modern misafir odası tasarladı.

Yuamu, bir ryokanın (Japon tarzı otel) banket salonunu misafir odalarına dönüştürme planını içeriyor. Misafir odaları, yüksek tavanları ve değişken zemin yükseklikleri ile dikkat çekiyor. Küçük tatami alanı ve kanepeler, eşi benzeri görülmemiş bir Japon modern tarzı oluşturmak için birleştirildi. Restoranın tasarım teması, otelin adından "dokuma" ve "katlama" üzerine kuruldu. Fonksiyona göre katların şeffaflığı değiştirildi ve böylece konforlu bir his elde edildi. Koridor ve yemek alanı, dışarıyı andıracak şekilde tasarlandı.

Yuamu'nun benzersiz özellikleri arasında, tipik bir otel odasının tavan yüksekliğinden daha yüksek bir tavan ve banyodan bile nehrin görülebilmesi yer alıyor. Restoranın konsepti, adı ve mekan tasarımı birbiriyle uyumlu, böylece bölgenin derin bir hissi veriliyor.

Yuamu'nun teknik özellikleri arasında, toplamda 5106.27㎡ (yenilenen alan 1044㎡) brüt alan, 34 oda (yenilenen odalar 5) ve restoranın 120 kişilik oturma kapasitesi (yenilenen bölümde 86 kişi) bulunuyor.

Tasarım sürecinde, otel ve restoranın isimlendirilmesini birlikte önerdik. Ryokan'ın bulunduğu bölgenin adıyla otel ve restoranı isimlendirmek, burada bulunabilecek bir özgünlük yarattı ve iç mekanı bütünleşik bir şekilde tasarlamak, sözlü ve görsel imajları birleştirmemizi sağladı. Bu sayede, önceki izlenimden farklı bir izlenim yaratmayı başardık.

Projenin özgünlüğünü artırmak için tüm mobilyalar da özel olarak yapıldı. Ancak, mimarinin yerinde yapıldığı ve mobilyanın fabrikada yapıldığı göz önüne alındığında, mobilyaların boyutları dikkatlice ayarlandı. Bu tür detaylara basitlikleri nedeniyle özellikle dikkat edildi.

Yuamu projesi, Ağustos 2021'de başladı ve Ocak 2023'te tamamlandı. Otel, 15 Şubat 2023'te yeniden açıldı. Bu tasarım, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, teknik özellikleri güçlü ve sanatsal becerisi olağanüstü olan, mükemmellik seviyesi gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

Tüm fotoğrafların telif hakkı Tomooki Kengaku'ya aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Naoya TOCHIO
Görsel Kredileri: ALL photo :Tomooki Kengaku
Proje Ekibi Üyeleri: Naoya TOCHIO
Proje Adı: Yuamu
Proje Müşterisi: Naoya TOCHIO


Yuamu IMG #2
Yuamu IMG #3
Yuamu IMG #4
Yuamu IMG #5
Yuamu IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun