Shanhejinyuan'ın İlk Shiguangli Projesi: Kitaplarla Dolu Bir Ada

Shanhejinyuan, İnsan Kitabevi ve Satış Ofisini Birleştirerek Karmaşık Bir Mekan Kavramı Yaratıyor

Shanhejinyuan'ın İlk Shiguangli projesi, bir kentin kitaplarla dolu bir ada haline dönüşümünü temsil ediyor. Bu özgün tasarım, bir satış ofisini "de-sales" bir mekana dönüştürerek, zamanın yavaşlamasına ve kalbinin kelimelerin oluşturduğu düz bir tekne üzerinde yavaşça akmaya izin veriyor.

Shanhejinyuan, bir insan kitabevinin ve satış ofisinin birleşiminden oluşan karmaşık bir mekan kavramı oluşturmuştur. Işığı mekana enjekte ederek, hareketli bir şehirde yer alan bir kitap adasını yansıtır. Işık ve metin, düz bir tekne oluşturarak mekanda yavaşça akar, zamanı ışın olarak alır, ışık ve gölgeyi yüzey olarak kullanır, sessiz bir mekan yaratır ve bunu hareketli bir ortamda gizler.

Projenin gerçekleştirilmesinde "Yaşam Işığı" adı verilen bir malzeme kullanılmıştır. Bu malzeme, metaldir ve tasarımın boyutları çapı 1450mm ve yüksekliği 2700mm'dir. Bu karmaşık mekan kavramı, sanat, insan bilimleri, kitap barı ve yenilikçilik anahtar kelimeleriyle tanımlanabilir.

Shanhejinyuan, bu projenin tasarımında, çapraz yaş estetiği ve karma işlev yaratma düşüncesiyle hareket etmiştir. Zaman ve ışık mekanını ilham kaynağı olarak kullanarak, bu projenin tasarımına başlamış ve hedefin gerçekleştirilmesi ve anın yakın hissetme duygusuna ulaşmıştır.

Proje, 2019'da başlamış ve 2021'de tamamlanmıştır. Tasarımın araştırma süreci, "satış" binalarına gitmeyi ve karma işlevli mekanlar yaratmayı içerir. Bu, projenin daha kullanışlı hale gelmesini ve insanların çeşitli renkli satış deneyimleri aracılığıyla projeyi doğal olarak genişletmelerini sağlar.

Projenin en büyük zorluğu, optik yanılsama etkisi yaratan bir mekanın yaratılması ve kullanılmasıdır. Bu süreçte, bir performans gerçekleştirilmiş, bitmiş ürünün rafine üretim sürecine geçilmiş ve bir dizi alt üretim gerçekleştirilmiştir.

Shanhejinyuan, tasarım sürecinde, zamanın nehri açma ve inancın taşıyıcısının ardında kalan tarihi yorumlama çabasında bulunmuştur. Bu, mekanda bulunan bölgenin zaman-mekan hafızasına bağlanır ve kültürel örtüşme bağlamında yankılanır. Bu düşünce, hareketli bir şehirde yer alan bir kitap adasını yansıtır ve insanların bilgeliğini, kültürünü ve ruhsal gücünü dinamik bir şekilde gösterir.

Projenin görsel içeriği için fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri, fotoğrafçı Zhang Qilin'e aittir. Bu tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Platin ödülüne layık görülmüştür. Platin A' Design Award, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bu ödül, bir çağın estetiğini tanımlar, sanatın, bilimin, tasarımın ve teknolojinin sınırlarını genişletir, mükemmeliyeti aşan bir seviyede sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shanhejinyuan
Görsel Kredileri: Photographer: Zhang Qilin
Proje Ekibi Üyeleri: Shanhejinyuan
Proje Adı: First Shiguangli
Proje Müşterisi: Shanhejinyuan


First Shiguangli IMG #2
First Shiguangli IMG #3
First Shiguangli IMG #4
First Shiguangli IMG #5
First Shiguangli IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun