Çocuklar İçin Renkli Bir Orman: Yimeng Kızı

Li Zhongkai'nin Çocuklar İçin Tasarladığı Eğitim ve Kültür Merkezi

Çocukların peri gibi dans edip, öğrenmenin ve büyümenin sevincini hissedeceği renkli bir orman yaratmayı hedefleyen Li Zhongkai, Yimeng Kızı projesiyle çocukları bir sanat merkezine çekiyor.

Li Zhongkai'nin tasarladığı Yimeng Kızı, çocukların eğitim ve kültür alanında kendilerini geliştirebilecekleri bir sanat merkezi. Bu proje, çocukların hayal güçlerini kullanarak kendi dünyalarını oluşturabilecekleri bir alan yaratmayı hedefliyor. Proje, çocukların sanatın sevincini tam anlamıyla deneyimleyebilecekleri bir yer olarak tasarlandı.

Yimeng Kızı'nın tasarımında, çocukların peri gibi dans edip, öğrenmenin ve büyümenin sevincini hissedeceği renkli bir orman yaratmayı hedefleyen Li Zhongkai, katlanan arkadın altındaki "yeni" masal dünyası sizi bilinmeyen bir "dünyayı" keşfetmeye davet ediyor. Bazılarına göre bu bir masal şatosu; bazılarına göre bir eğlence parkı; diğerleri ise ona labirent bir kaleydoskop diyor. Burada çayırlar, dağlar, mağaralar, çiçekler ve en önemlisi, onlara doğayı, otantikliği ve macerayı veren sıcak bir kucaklama bulunuyor.

Proje, malzemenin yükseldiği bir dönemde çocukların eğitimine büyük önem verilen, on milyon nüfuslu Çin'in üçüncü seviye bir şehri olan Linyi'de yer alıyor. Sanat merkezi, çocukların ders dışı ilgi alanları için bir yer olup, çocukların sanat alanının sevincini tam anlamıyla deneyimleyebilecekleri bir yer. Renkli bir orman masalı temalı alan yaratılarak, çocukların koridordan geçip kendi dünyalarına girebilmeleri sağlanıyor.

Li Zhongkai, Yimeng Kızı'nda çocukların peri gibi dans edip, öğrenmenin ve büyümenin sevincini hissedeceği renkli bir orman yaratmayı hedefledi. Zengin mekansal form, gerçeklik ve gerçeklik arasındaki kesişme ve örtüşme altındaki yeni masal dünyası, sizi bilinmeyen bir dünyayı keşfetmeye davet ediyor. Bazılarına göre bu bir masal şatosu; bazılarına göre bir eğlence parkı; diğerleri ise ona labirent bir kaleydoskop diyor. Burada çayırlar, dağlar, mağaralar, çiçekler ve en önemlisi, çocukların seveceği bir yer bulunuyor.

Yimeng Kızı projesi, 2022 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülünü kazandı. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, pozitif duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Li Zhongkai
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer LiangDong, 2021. Image #2: Photographer LiangDong, 2021. Image #3: Photographer LiangDong, 2021. Image #4: Photographer LiangDong, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: LiZhongkai
Proje Adı: Yimeng Girl
Proje Müşterisi: Li Zhongkai


Yimeng Girl IMG #2
Yimeng Girl IMG #3
Yimeng Girl IMG #4
Yimeng Girl IMG #5
Yimeng Girl IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun