Liang Chen'in Özgün Tasarımı: C01 Evi

Özel Mekan Tasarımında Alan Hissi Yaratmanın Önemi

Özel mekan tasarımında alan hissi yaratma arayışı, Liang Chen'in C01 Evi projesinin temelini oluşturuyor. Bu özel mekan, "özel" niteliğini ve yaşam tarzını yansıtıyor. Ev, yer üstünde bir seviye ve yer altında iki seviye olmak üzere bölünmüş ve yaklaşık 300 metrekarelik bir iç alanı olan bir batık avlu bulunuyor.

Chen, bu projeyi hayal ederken, hiçbir şeyin olmadığı bir alanı düşündü. Bu alanın nihai olması gerektiğini, tüm dekoratif içeriği reddetmesi gerektiğini ve mimari alan organizasyonu perspektifinden başlaması gerektiğini belirtiyor. Bu alanda çıkarma yapmak, bir öğe eklemenin garip bir yolu olabilir, ancak bir öğeyi çıkarmak iyi bir yol değildir.

Chen, tasarım planını çizdiğinde, eskiz üzerine basitçe bir altın dokunuş çizdi ve sonunda birinci kat alanında altın batı mutfak tasarım planını oluşturdu. Bu, mekanın zevkini ve sanatsal hissini artırmak için yapıldı. Yarı kemerin hesaplandıktan sonra, mekan ilişkisinde malzemenin kendine özgü özelliklerine saygı gösterildi ve renkte malzemenin maksimum olasılığını tamamen yansıtmak için renkte bazı eğilimler ve düşük saflık kontrolleri yapıldı.

Proje, 2020'nin başlarında Anshan Şehri, Liaoning Eyaleti'nde başlatıldı ve 2020'nin sonuna kadar tamamlanacak. Bu süre zarfında, Chen, ev sahibesi stüdyosu ve erkek ev sahibi çay odası, ayrıca ayrılmış bir misafir odası düzenledi. Stüdyoda, bir merdivenli tam tavanlı bir kitaplık ve tam tavanlı bir şarap dolabı tasarlandı. Ayrıca, vinil ile bir yan dolap ve bir tezgah olarak kullanılabilecek bir resim dolabı gibi bazı mobilyalar özel olarak tasarlandı.

Chen, özel mekan tasarımında stilizasyon konusunda her zaman çekimser kalmıştır. Stilizasyondan kaçınırken, bir stil geliştirmiştir. Bu, özel mekan tasarımında ilginç bulduğu bir şeydir. Özel mekan tasarımı yapmayı nadiren yapmasına rağmen, her şeyi hatırlar. Özel mekan tasarımı da belirli bir miktarda tasarım projelerini oluşturur. Özel mekanın tasarımı için alan hissi yaratma, Chen'in aradığı başlangıç ​​noktasıdır. Özel mekan özeldir ve özellikleri ve tonu özel olmalıdır.

Chen'in C01 Evi projesi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir. Kaliteyi iyileştirme ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirme katkılarıyla takdir edilirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: 梁晨
Görsel Kredileri: image#1:Photographer, Mao Hongyi, image#2:Photographer, Mao Hongyi, image#3:Photographer, Mao Hongyi, image#4:Photographer, Mao Hongyi, image#5:Photographer, Mao Hongyi
Proje Ekibi Üyeleri: Wang Shixue Fu Shenglong Wang Hailong
Proje Adı: C01
Proje Müşterisi: 梁晨


C01 IMG #2
C01 IMG #3
C01 IMG #4
C01 IMG #5
C01 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun