No48: Amberın Sıradışı Yorumu ile Zarif Bir Koku Deneyimi

Nicolas Boon ve Tatiana Garcia'nın Tasarladığı No48, Parfüm Difüzörü Tasarımında Yeni Bir Soluk

Ambergris ve sarı amberın sentezi, deniz kenarında bulunan cilalanmış bir amber veya çakıl taşını çağrıştıran hassas bir soyut form oluşturmuştur. Bu tasarım, ambergris'in geleneksel imajıyla tamamen farklı bir yola giriyor.

Nicolas Boon ve Tatiana Garcia tarafından tasarlanan No48 parfüm difüzörü, stil ve zarafeti birleştiriyor. Tek siyah ahşap çubukla yayılan yoğun bir amber kokusu sunuyor. Omecara stüdyosu, erkeksi kare 4 ve dişi yuvarlak 8'in birbirini tamamladığı bir yazı tipi olan 48 numarası ile karakterize bir kimlik oluşturmuştur. Tipografik işlem, huzurlu bir hafiflik hissi verirken, parfümle aynı tonlarda olan altın sıcak damgalama, kabı ve içeriği hassas bir şekilde birleştirir.

Parfümün şişesi, cam üzerine siyah serigrafi baskı teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Kağıt malzeme olarak ise beyaz frost renkte 350 g/m2 ağırlığında Colorplan kağıt kullanılmıştır. İçerisinde yoğun siyah ofset baskı ve Luxor 232 MP sıcak damgalama ile koruyucu vernik bulunmaktadır. Tasarımın teknik özelliklerine bakıldığında, sınırlı sayıda üretilen bu ürünün ambalajının genişliği 80mm, derinliği 80mm ve yüksekliği 210mm'dir. Şişenin genişliği 75mm, derinliği 75mm ve yüksekliği 115 mm'dir ve 250ml kapasitelidir.

Omecara stüdyosu, parfümeride kullanılan hayvansal bir ham madde olan ambergris ile adını Arapça "anbar" kelimesinden alan süsleyici bir reçine olan sarı amberi sentezlemiştir. Projenin önemi, karşıtlıklar arasında bir oyun oynanmasından kaynaklanmaktadır: kara/deniz, erkek/dişi, kare/yuvarlak, katı/sıvı, kab/container/icerik, siyah/beyaz. Bu proje, karşıtlıkların aynı kompozisyon içinde uyumlu bir şekilde birleştirilmesi gerektiği gerçeğinden kaynaklanan bir karmaşıklık içerir.

Altın sıcak damgalamanın ambalajın kenarına uygulanması, yüksek teknik beceri gerektirir. Çünkü bu işlem, çatlamadan veya zarar vermeden hassas olmalı ve mükemmel bir uyum sağlamalıdır. Ambalajın aynı zamanda son derece basit olurken belirli bir sofistike düzeyi yansıtması gerekmektedir. Omecara stüdyosu, deniz kıyısında bulunan bir çakıl taşı veya cilalanmış bir amberi çağrıştıran bir şekil tanımlamıştır. Bu şekil, katı ve sıvıyı, kara ve denizi çağrıştırmak üzere tasarlanmıştır.

No48, 2022'de A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır. Mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayret ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nicolas Boon
Görsel Kredileri: Photographer Tatiana Garcia 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Nicolas Boon Creative Director Tatiana Garcia Designer
Proje Adı: No48
Proje Müşterisi: Nicolas Boon


No48 IMG #2
No48 IMG #3
No48 IMG #4
No48 IMG #5
No48 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun